Šnajdrův advokát útočí. Přišel na výslech šéfa aeroholdingu a rozčiloval se

18.07.2013 13:01

Podle Lukáše Trojana, který zastupuje exposlance ODS Marka Šnajdra, je postup olomouckého vrchního zastupitelství nezákonný. Přišel dokonce na dnešní výslech generálního ředitele Českého aeroholdingu Miroslava Dvořáka.

Šnajdrův advokát útočí. Přišel na výslech šéfa aeroholdingu a rozčiloval se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Šnajdr a Petr Tluchoř

Podle něj je výslech za hranicí zákona. "Ať ho vyslechnou, ale ne ve věci mého klienta. On v tuto chvíli přece není obviněný. Žádné jiné obvinění mu do této chvíle nebylo sděleno," uvedl pro server Lidovky.cz Trojan. Kromě něj kritizují postup vrchního zastupitelství i přední čeští politici. Trojan ale přešel od slov k činům - požádal o kontrolu nejvyššího státního zástupce, kterým je Pavel Zeman.

"Podal jsem podnět k výkonu dohledu Nejvyššího státního zastupitelství," dodal Trojan. Žádost měla podle advokáta dorazit do půl dvanácté a pověřené osoby by pak měly konat neprodleně po obdržení žádosti. Marek Šnajdr byl spolu s dalšími "trafikanty" ODS Ivanem Fuksou a Petrem Tluchořem propuštěn z vazebních věznic v Ostravě a Olomouci. Nejvyšší soud je vyňal z trestního řízení, jelikož podle jeho zdůvodnění politici konali na půdě Poslanecké sněmovny a byli tak chráněni imunitou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…