Snaží se mu znemožnit, aby dělal politiku pro Česko. Poslanec Volný se rozčílil v Českém rozhlase, jde o Babiše

21.11.2018 18:01

Moderátorka Marie Bastlová pozvala do středečních Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu poslance hnutí ANO Jana Volného. Ten má za to, že se na premiéra Andreje Babiše (ANO) pořádá hon. „To, co dělá (premiér) v evropské politice, je obrovský,“ chválil host předsedu vlády. Prý také nevidí problém v tom, že byl Andrej Babiš mladší na Krymu. „Do Ruska jezdí spousta politiků,“ prohlásil.

Snaží se mu znemožnit, aby dělal politiku pro Česko. Poslanec Volný se rozčílil v Českém rozhlase, jde o Babiše
Foto: ANO
Popisek: Jan Volný

„Mně to připadá jako jednoznačná snaha znemožnit premiérovi Andreji Babišovi... aby dělal politiku prospěšnou pro Českou republiku,“ poznamenal poslanec hnutí ANO Jan Volný. „Pan premiér Babiš, si myslím, že dělá obrovský kus práce. Ti lidé to musejí cítit. Jednak cítí, že na žebříčku korumpovatelnosti republika klesá, ekonomika stoupá a to, co on dělá v evropský politice, je obrovský,“ vychvaloval takřka do nebes svého stranického šéfa.

Anketa

Hlasovali byste pro pád současné vlády Andreje Babiše?

10%
90%
hlasovalo: 28145 lidí

Kauzu Čapí hnízdo považuje za vylhanou kauzu, kterou už policie neudržela pohromadě. Alespoň v případě Jaroslava Faltýnka (ANO) ne. Jeho stíhání v kauze Čapí hnízdo bylo zastaveno. I dnes je Volný toho názoru, že jde o pseudokauzu, kterou by měla policie řešit. „To je můj soukromý názor, který je opřen o to, že i pana Faltýnka osvobodili. Já osobně si myslím, že tato dotační kauza není vůbec kauza, která by se měla řešit trestním právem,“ prohlásil Volný.

Kauza Čapí hnízdo byla podle něj devětkrát zkontrolována a nikdy nebylo řečeno, že by byla dělána v rozporu s právem. „Pro mě je to vylhaná kauza... na můj vkus to trvá trochu dlouho, ale my tomu fandíme, ať se to prošetří. Čekám na výsledek.“

Následně se odmítal bavit o údajném únosu premiérova syna Andreje Babiše mladšího. „Paní redaktorko, nesměšujme, kam jel. Byl to prostě zdravotní pobyt, na který jel se svým kolegou,“ zdůraznil host. Jedním dechem zdůraznil, že premiér Andrej Babiš nikoho nikam neposlal. „To bylo rozhodnutí pana Protopopova a pana Babiše mladšího,“ pokračoval poslanec. 

„Ten, kdo se podíval na reportáž TV Seznam, musel podle poslance dospět k závěru, že Andrej Babiš mladší není zcela v pohodě,“ zaznělo také z úst poslance.

Údajně o tom svědčí i zpráva doktorky Protopopové, kterou si podle Volného přečetli i další odborníci a prý tuto zprávu nerozporovali. Faktem však je, že příslušnému znalci, který může posoudit zdravotní stav premiérova syna, se nepodařilo s Andrejem Babišem mladším hovořit a definitivně říci, zda je psychicky nemocný, a pokud ano, tak zda mu to brání účastnit se trestního řízení či vůbec vnímat realitu. Tento verdikt zatím znalec neměl šanci vynést, protože premiérův syn pobýval buď v Rusku, na Ukrajině, nebo ve Švýcarsku.

„Nehodnoťme destinaci, já si myslím, že Rusko je hezká země... já v tom nevidím jako problém, jezdí tam celá řada předsedů vlád. A pokud se svobodný člověk rozhodne jet na Krym, tak já bych to nehodnotil a nevidím v tom nic špatného,“ pokračoval host.

Poslanec nevidí rozdíl v tom, jestli jel Andrej Babiš mladší do Spojených arabských emirátů, na Seychely nebo do Ruska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …