Sněmovna: Babiš řečnil, řečnil a řečnil. Hlavně o zdravotnictví

04.05.2022 11:32

Poslanci debatují o snížení plateb za státní pojištěnce. Vládní většina rozhodla o zkrácení času k řečnění. To se však týká jen poslanců bez přednostního práva. Přednostní právo vystoupit mají např. předsedové poslaneckých klubů a předsedové stran. Svých řečnických práv využil i šéf hnutí ANO Andrej Babiš, který se postavil k pultíku a řečnil a řečnil a řečnil.

Sněmovna: Babiš řečnil, řečnil a řečnil. Hlavně o zdravotnictví
Foto: Repro PSP
Popisek: Andrej Babiš ve sněmovně

Poslanci začali jednat v úterý v deset dopoledne a jednali až hluboko do noci. Mezi jinými promluvil také Andrej Babiš, který využil toho, že jako na předsedu strany se na něj nevztahuje možné omezení řečnického času. A hovořil přes dvě hodiny.

Hovořil o nutnosti posílit možnosti léčby rakoviny, vypočítával, kolik lidí ročně napadne rakovina různého typu. „Stanovení genetického původu u některých typů rakovin může být důležité pro stanovení cílené léčby u některých nosičů mutací,“ pronášel Babiš.  

Ale stranou jeho pozornosti nezůstala ani nutnost reformovat psychiatrickou péči. Ovšem zastával se také vládních úředníků, kteří se podle něj dostali pod tlak jen kvůli tomu, že „pracovali s Babišem". Šéf hnutí ANO zmínil také otázky domácí péče o nemocné. Takto přes hodinu a půl přeskakoval z tématu na téma.

Věnoval pozornost i zdravotní péči o bezdomovce a o jejich osvětě před užíváním návykových látek. Zdůrazňoval, že se svou bývalou vládou se staral i o bezdomovce. Volal také pro legalizaci konopí ze zdravotních důvodů.

„Zdravotnictví pro mě skutečně byla prioritou a já jsem se setkával s lidmi, kteří mají zásadní zdravotní problémy v rodině,“ zdůraznil Babiš ve svém proslovu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …