Sněmovna bude schvalovat růst příspěvků na péči o postižené lidi

07.12.2018 6:35

Sněmovna by dnes měla schvalovat růst příspěvků na péči některým skupinám postižených lidí. Poslanci by mohli také dokončit finální čtení předlohy o toleranci alkoholu u vodáků. Před schvalováním je rovněž novela, která by doplnila pojmenování státního svátku 17. listopadu.

Sněmovna bude schvalovat růst příspěvků na péči o postižené lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pravidelné interpelace na premiéra Andreje Babiše ve sněmovně

Senátní návrh předpokládá růst příspěvku na domácí péči o osoby s nejtěžším postižením, které jsou plně závislé na cizí pomoci, tedy v takzvaném čtvrtém stupni. Sněmovna pravděpodobně zvýší příspěvek na domácí péči i těžce postiženým lidem, tedy postiženým v takzvaném třetím stupni.

Poslanecká předloha, podle níž by vodáci mohli plout pod vlivem alkoholu bez hrozby pokuty, vyvolala v dolní komoře spory. Kritici před prolomením nulové tolerance varují, podle nich by šlo o první krok. Mohli by následovat cyklisté, případně i řidiči motorových vozidel. Podle zastánců novela sladí zákonný stav s realitou na řekách.

Poslanecká předloha o státních svátcích stanoví, že by se 17. listopad, tedy Den boje za svobodu a demokracii, připomínal i jako Mezinárodní den studentstva. I tato novela budí rozpory a bude čelit návrhu na zamítnutí. Podle kritiků by se současný název svátku rozmělňovat neměl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…