Sněmovna dnes rozhodne, zda důchodci dostanou příští rok tisícovku navíc

06.11.2015 6:08

Poslanci budou dnes schvalovat předlohu, která by měla zatraktivnit důchodové připojištění v takzvaném třetím pilíři. Rozhodnou také o mimořádném příspěvku k důchodům, který mají dostat penzisté a penzistky příští rok. V závěrečném kole je taky například norma, která prodlužuje a mění podporu biopaliv.

Sněmovna dnes rozhodne, zda důchodci dostanou příští rok tisícovku navíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Ve třetím důchodovém pilíři by lidé měli mít možnost spořit dřív než od 18 let, výhodnější by mělo být postupné vyplácení naspořených peněz. Zvýšit by se mohly podle jednoho z pozměňovacích návrhů také daňové úlevy účastníků tohoto spoření i zaměstnavatelů, které jim do fondů přispívají. Změny souvisí se zrušením druhého penzijního pilíře, které už Sněmovna schválila.

Důchodcům by měla Sněmovna schválit jednorázovou dotaci 1000 korun. Peníze by dostali v únoru nebo v březnu. Pozměňovací návrhy na vyšší příspěvek a na vyšší než zákonnou valorizaci důchodů při hlasování asi neuspějí.

Před schvalováním je taky předloha o pojišťovnictví, která přejímá nové evropské směrnice a mohla by taky změnit pravidla pro výplatu provizí zprostředkovatelům pojištění.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …