Sněmovna projedná poplatky za průkazy a předlohy ze Senátu

11.06.2013 6:29

Poslanci by dnes měli začít projednávat předlohu, která zvyšuje poplatky za nový občanský průkaz vydaný za ztracený, za zrušení trvalého bydliště nebo ukončení pobytu v Česku. Na programu by mohla být také předloha, podle níž by se mohli partneři registrovat na kterékoli matrice nezávisle na tom, kde mají trvalé bydliště.

Sněmovna projedná poplatky za průkazy a předlohy ze Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Babák v dobré náladě

V takzvaném druhém čtení je také novela, podle níž se má Státní rostlinolékařská správa stát od ledna součástí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského. Sloučení by mělo přinést úsporu až čtvrt miliardy korun.

Sněmovna, jejíž červnová schůze začíná odpoledne, by měla mít na programu také předlohy vrácené Senátem. Jde například o novelu, díky níž by si strana LIDEM mohla zřídit poslanecký klub i s příspěvky na činnost. Horní komora ji zamítla.

Soudní přezkum občanství

V novele zpřísňující požadavky na insolvenční správce chce Senát sjednotit podmínky bezúhonnosti pro správce - jednotlivce a správce - firmy. Pro jednotlivce by měly být podle vládní normy tvrdší. V návrhu změny obchodního zákona žádá horní komora zavedení delší lhůty splatnosti závazků pro nemocnice. V novém zákoně o státním občanství chtějí senátoři umožnit soudní přezkum rozhodnutí o neudělení českého občanství, pokud byla vydána z důvodu ohrožení bezpečnosti státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…