Sněmovna se ke služebnímu zákonu nedostala, pokračuje ve středu

21.01.2014 17:50

Sněmovna se dnes k projednání novely služebního zákona nedostala. Nedokončila ani debatu o předlohách k rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). Opoziční TOP 09 a Starostové si vzali přestávku na zasedání klubu až do konce jednacího dne. Schůze poslanců bude pokračovat ve středu ráno.

Sněmovna se ke služebnímu zákonu nedostala, pokračuje ve středu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání sněmovny

Projednání novely služebního zákona v úvodním kole si dal prezident Miloš Zeman jako podmínku pro jmenování nové vlády koalice ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL. Poslanci opozičních TOP 09 a Starostů a ODS ji nazývají "Lex Babiš" v souvislosti s tím, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš jako kandidát na vicepremiéra a ministra financí by měl problém získat čisté lustrační osvědčení.

Poslanci dnes stačili projednat dvě z pěti norem, které jsou na programu mimořádné schůze vyvolané koaličními poslanci. Do výborů poslali předlohy ke zprůhlednění legislativního procesu v dolní komoře a k zavedení centrálního registru smluv na internetu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…