Sněmovní šéfové vyrazili jednat na Moravu. Přizvali k sobě tamního senátora, který nám k tomu řekl více

28.05.2015 21:19

Předsednictvo Poslanecké sněmovny se na svých pracovních jednáních tradičně schází v Praze. Tentokrát však pravděpodobně vůbec poprvé učinili sněmovní funkcionáři výjimku a uspořádali výjezdní zasedání předsednictva na Moravě.

Sněmovní šéfové vyrazili jednat na Moravu. Přizvali k sobě tamního senátora, který nám k tomu řekl více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Začátek jednání sněmovny provázely dvě minuty ticha za masakr v Uherském Brodě

Celou akci měl kromě předsedy sněmovny Jana Hamáčka iniciovat místopředseda Petr Gazdík. Proto se také výjezdní zasedání konalo ve Zlínském kraji. Jeho krásy známý patriot Gazdík kromě Hamáčka představil též dalším místopředsedům, Jaroslavě Jermanové z hnutí ANO, předsedovi komunistů Vojtěchu Filipovi a rovněž lidoveckému zástupci ve vedení komory Janu Bartoškovi.

Poslance navíc při jednání doplnil tamní senátor Ivo Valenta. Zástupce Strany soukromníků se s ParlamentnímiListy.cz podělil o své dojmy z jednání s poslanci. „Dnešní akce se mi velmi líbila, jsem rád, že se členové Poslanecké sněmovny vydali do regionů,“ uvedl.

Valenta věří, že tato akce představuje počátek změny, kdy se poslanci začnou více zajímat o problémy regionů a komunikovat přímo se zástupci samospráv. „Sám jsem před nedávnem uspořádal obdobné setkání, kdy jsem sezval představitele měst a obcí svého senátního obvodu, a získal jsem tím velkou inspiraci pro další práci v pozici senátora,“ doplnil Valenta, který je senátorem za obvod Uherské Hradiště od minulého roku.

Podobně by prý uvítal, kdyby se poslanci scházeli se zástupci regionálních podnikatelů a živnostníků. V tomto duchu se prý sám po jednání s poslanci vydal do místní hospůdky. „Tam jsem si s místními lidmi povídal o záležitostech, které je tíží, a mohu říct, že jsem zde získal hodně podnětných myšlenek,“ dodal senátor, který je sám úspěšným podnikatelem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…