Sněmovnu čeká třetí dějství schvalování zvýšení části daní

30.10.2019 6:14

Sněmovnu čeká třetí dějství schvalování sporného zvýšení některých daní, zejména z tabákových výrobků, lihu a z hazardu. Je možné, že se poslanci ani dnes k hlasování o vládním daňovém balíčku nedostanou. Na mimořádné schůzi svolané z podnětu poslanců ANO, ČSSD a KSČM je také novela o zvýšení rodičovského příspěvku.

Sněmovnu čeká třetí dějství schvalování zvýšení části daní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Debatu o zvýšení části daní dosud tvořily především kritické projevy opozičních poslanců, v nichž dnes hodlají pokračovat. Poslanci také vedli spor o to, které vlády daně zvyšovaly a které naopak snižovaly.

Je možné, že schůze bude pokračovat i v pátek. Na stejný den je z podnětu části opozice v čele s ODS svolána další mimořádná schůze, která se týká jen zvýšení rodičovského příspěvku o 80.000 korun na celkových 300.000 korun. Tento návrh opozice podporuje.

Kabinet počítá se zvýšenými příjmy z některých daní v návrhu rozpočtu na příští rok. Zdražení alkoholu a cigaret povede podle vlády k omezení jejich spotřeby. Opozice ale namítá, že jde jen o vyšší přísun peněz do rozpočtu. Zřejmě nejspornějším bodem předlohy je navrhované zdanění technických rezerv pojišťoven. Výtky opozice směřují také k zdvojnásobení poplatku za vklad do katastru nemovitostí.

 

reklama

autor: čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…