Sobotka: Babiš se chová nepřijatelně. Teď jde o to, jak u nás bude fungovat demokracie

18.06.2015 9:31

Chování ministra Andreje Babiše (ANO) vůči poslanci Ladislavu Šinclovi (ČSSD) má dohru. Podle poslance Šincla, který včera krtizoval návrh na omezení provizí pro zprostředkovatele životního pojištění, jej následně ministr vyhledal a snažil se jej zastrašit kompromitujícími materiály a vyhrožovat mu.

Sobotka: Babiš se chová nepřijatelně. Teď jde o to, jak u nás bude fungovat demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Nejde o koaliční spor. Je to spor o to, jakým způsobem funguje a bude fungovat parlamentní demokracie. Takovéto chování člena vlády je nepřijatelné. Ministr vlády je povinen kritiku strpět,“ řekl na tiskové konferenci ČSSD předseda vlády Bohuslav Sobotka s tím, že tato atmosféra strachu rozhodně není v pořádku. 

„Vedení ČSSD se proti postupu Andreje Babiše ohradilo a trvá na tom, aby se poslanci Šinclovi veřejně omluvil,“ dodal Sobotka.

Podpořil jej i Roman Sklenák (ČSSD), který jménem celého poslaneckého klubu sociální demokracie vyzval Babiše k omluvě a zároveň vyjádřil podporu Ladislavu Šinclovi a jeho pozměňovacímu návrhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…