Sobotka, Bradáčová a Varvařovský. Nejen oni dnes zavítají k Moravcovi

05.01.2014 6:10

Hlavním hostem nedělních Otázek Václava Moravce České televize bude pravděpodobný příští premiér. Promluvit by mohl např. o poslední schůzce s prezidentem Milošem Zemanem. Prozatím toho o ní mnoho neřekl. Dalšími hosty budou pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová nebo bývalý ombudsman Pavel Varvařovský.

Sobotka, Bradáčová a Varvařovský. Nejen oni dnes zavítají k Moravcovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Pokud ho prezident Miloš Zeman více než dva měsíce po volbách jmenuje premiérem, stane předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v čele trojkoaličního kabinetu sociální demokracie, ANO a KDU-ČSL. Po poslední schůzce s prezidentem, kde mu představil seznam příštích členů vlády, však nebyl Sobotka příliš sdílný, takže nelze vyloučit, že se s prezidentem na některých jménech neshodli a jmenování legitimní vlády se ještě může protáhnout.

A jaké chce Sobotka naplnit sliby obsažené v koaliční smlouvě? Dokonce i odboráři, kteří jeho možnou příští vládu chválí za nápady již dopředu, před jejich realizací, upozorňují na skutečnost, že není zcela jasné, kde na ně vláda vezme. Jak to bude např. se zdravotnictvím, které přijde o miliardy kvůli zrušení drtivé většiny zdravotnických poplatků?

Dalšími hosty pořadu budou pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová spolu s Tomášem Lichovníkem, prezidentem Soudcovské unie ČR. Proberou např. vystupování jedné ze stran nejrůznějších sporů v médiích či možnost zařídit přímé televizní přenosy z jednání.

Posledním hostem bude dnes již bývalý ochránce práv Pavel Varvařovský, který se vzdal své funkce v závěru roku 2013. Divákům popíše i to, co všechno přijde ombudsmanovi tzv. na stůl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…