Sobotka dělal pro občany 20 hodin denně. Nejlepší premiér od roku 1989, rozjel se v rádiu Chovanec

15.06.2017 18:27

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu byl pro dnešní den nový předseda ČSSD Milan Chovanec. Zhodnotil současnou situaci ve straně i šance strany v nadcházejících parlamentních volbách.

Sobotka dělal pro občany 20 hodin denně. Nejlepší premiér od roku 1989, rozjel se v rádiu Chovanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr vnitra Česka Milan Chovanec

„Bohuslav Sobotka se rozhodl rezignovat na funkci předsedy strany, to už se nedá změnit,“ řekl úvodem Milan Chovanec, jenž vystřídal Sobotku v čele strany. V sobotu se pak podle jeho slov bude na Ústředním výkonném výboru hovořit o podpoře Lubomíra Zaorálka jako volebního lídra. „V tom bych neviděl žádný problém,“ sdělil. 

„Rozhodl se tak. Já jsem mu dokonce říkal, aby se funkce nevzdával. Nezbývalo nic jiného, než jeho rozhodnutí akceptovat,“ dodal ještě k Sobotkově rozhodnutí.

Debata na grémiu byla podle jeho slov věcná. „Bohuslav Sobotka představil plán, který měl dobře rozmyšlen. Nejde o žádný triumvirát. Mým cílem je sjednotit sociální demokracii. Udělám maximum pro dobrý výsledek Luboše Zaorálka, neboť dobrý výsledek Luboše Zaorálka je dobrým výsledkem celé ČSSD,“ podotkl Chovanec. Sobotka podle jeho slov odešel kvůli klesajícím preferencím. „Jeho rozhodnutí je rozumné,“ zastával se stále Sobotka Chovance.

„Bohuslav Sobotka dělal 20 hodin denně pro občany České republiky. Od roku 1989 to byl nejlepší premiér. Nedařilo se nám však dobře komunikovat s veřejností. Bohuslav Sobotka se tedy rozhodl tímto způsobem. Pevně věřím, že to bude mít dopad na naše preference,“ dodal Chovanec také to, že je třeba zařadit ve volební kampani z prvního rychlostního stupně na pátý. „Máme poslední čtyři měsíce na změnu dynamiky. Buď půjdeme dál, nebo se budeme utápět ve vlastních sporech,“ dodal.

„Sociální demokracie se musí přestat zabývat sama sebou, ale mluvit se svými voliči,“ podotkl Chovanec.

„Andrej Babiš opět pozurážel, koho mohl, to je jeho způsob,“ zareagoval pak ministr vnitra na slova exministra financí Babiše, která zaslal na adresu Sobotky. Pronesl totiž, že je zbabělec, který se s ním neutká o vítězství v parlamentních volbách. 

Závěrem se pak Chovanec vyjádřil k podle něj nesmyslným kvótám ohledně migrace i ke směrnici o zbraních, vyzval také poradce ČSSD Oto Novotného ke kandidatuře do nějaké z funkcí ve straně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…