Sobotka dostal nůž na krk od šéfů OKD. Jestli se nedohodne, klidně prý firmu pošlou do insolvence

25.04.2016 18:53

Vedení OKD dalo vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD) nůž na krk. Rozhodlo se totiž, že zváží návrh na insolvenci a ukončení hornické činnosti. A to v případě, že se do pátku nedohodnou na restrukturalizaci. Server Novinky.cz to napsal s odkazem na webové stránky majitele OKD, společnost New World Resources (NWR).

Sobotka dostal nůž na krk od šéfů OKD. Jestli se nedohodne, klidně prý firmu pošlou do insolvence
Foto: OKD
Popisek: OKD

Nový majitel dolů, skupina AHG, jež je vlastníkem právě společnosti NWR, v neděli uvedl, že prodej černouhelné firmy nabídl státu za méně než čtyři miliardy korun. Skupina tak neprodloužila termín, do kdy se chtěla se státem na podmínkách dalšího provozování společnosti dohodnout. 

Na rozhodnutí skupiny reagoval již ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD), který jej označil za brutální nátlak majitelů bezcenných akcií. To odmítá mluvčí AGH Roman Pařík. „Tento přístup nás udivuje a jsme z něj zklamaní. Chápeme, že rozhodnutí nelze přijmout ze dne na den, ale ministři jsou o krizi informováni již od začátku ledna,“ řekl. Podle něj je bezpředmětná i diskuse o znárodnění, která jen vystraší zahraniční investory. „Nové zákony nevyřeší provozní nebo finanční problémy společnosti OKD,“ dodal Pařík. 

Dnes se má uskutečnit schůzka zástupců vlády s vedením OKD. Mládek však nedokáže předjímat, zda se stát s AHG do pátku domluví. 

Původní text ZDE.

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…