Sobotka i Schwarzenberg čekají, že kampaň jim zaplatí jejich strany

28.04.2012 8:24

Prezidentští kandidáti – Přemysl Sobotka za ODS a Karel Schwarzenberg za TOP 09 – počítají s tím, že jim jejich kampaně zaplatí spíše jejich domovské strany. Informuje o tom server Česká pozice.

Sobotka i Schwarzenberg čekají, že kampaň jim zaplatí jejich strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Finanční limit na výdaje v prezidentské kampani by měl být 50 milionů korun. „Pokud vyhraju primárky, očekávám většinu financování ze strany ODS. Budu-li kandidát politické strany, měla by mě maximálně podpořit politická strana,“ řekl deníku Právo místopředseda senátu Sobotka.

Moje popularita stejně klesá, říká Schwarzenberg

Dle volebního manažera TOP 09 Jaroslava Poláčka prý strana počítá s tím, že si většinu výdajů na kampaň uhradí sám kandidát. Schwarzenberg ale sponzory nemá. „Moc ne. Je to ještě daleko. A také se musíte podívat na to, že to vyhraje třeba nějaký sociální demokrat s rukou v kapse. Navíc moje popularita spíše klesá,“ řekl k tomu.

„Práce s jednotlivými dárci a sponzory nás tedy nečeká. A to je škoda. Prezidentské kampaně tudíž zaplatí, minimálně zčásti prostřednictvím státních příspěvků na fungování stran, daňoví poplatníci,“ píše Česká pozice s tím, že model, jaký známe například z USA, nebudou pravicoví kandidáti následovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…