Sobotka pod palbou: Kde máte ministry. Arogantně jste odešel. Proč máme projednávat to, co chce Dienstbier...

13.09.2016 19:10

Premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) zkritizovali i předsedové poslaneckých klubů ODS a TOP 09 Zbyněk Stanjura a František Laudát. Oba se obuli i do hnutí ANO, jehož poslanec Zdeněk Soukup tento bod navrhl.

Sobotka pod palbou: Kde máte ministry. Arogantně jste odešel. Proč máme projednávat to, co chce Dienstbier...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Stanjura úvodem zkritizoval neúčast ministrů za hnutí ANO, jejichž počet však nejprve neznal a ptal se pléna. Zdůraznil důležitost bodu ohledně migrační krize a pozastavil se nad nezájmem. „Nechápu, proč budeme například projednávat bod ohledně veřejného ochránce práv z pera Jiřího Dienstbiera (ČSSD), který si tak chce jen udělat další zářez do pažby,“ rýpl si následně Stanjura.

Laudát pak ve své kritice zašel ještě dál. Zkritizoval vicepremiéra Andreje Babiše (ANO), který není dnešního jednání účasten. „To jsou koblihy důležitější?“ otázal se Laudát. Pak podle jeho názoru šíří na náměstích jiné názory, než jaké má předseda vlády. Nazval to mimo jiné populistickým jednáním.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

K Turecku a dohodě s ním se pak ještě jednou vrátil předseda poslaneckého klubu Úsvit - NK Marek Černoch. „Mě opravdu nezajímá Turecko. Z toho hájení pana premiéra mně přijde, že Sobotka bude zanedlouho točit reklamu Turek do každé rodiny,“ strefil se do předsedy vlády Černoch. „Přijde mi jako arogance vůči Poslanecké sněmovně, že jste odešel z jednacího sálu a následně jste se ani neomluvil,“ uzavřel svá slova.

Slova se pak opětovně ujal i předseda ODS Petr Fiala. „Jsem smutný z toho, že v Evropě se nyní odehrávají velké historické změny a my se bavíme o nějakých technokratických otázkách. Nesedí tady žádný ze členů vlády,“ burácel Fiala s tím, že se obává toho, že prošvihneme možnost prosazovat svoje zájmy.

Premiér Bohuslav Sobotka následně všechny řečníky zkritizoval, že nepřicházejí s konkrétními návrhy. Zdůvodnil také svou krátkodobou nepřítomnost v jednacím sále, za niž byl kritizován. „Telefonoval jsem,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…