Sobotka prosí Paroubka. Neodcházej

08.08.2011 19:29

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka přemlouval svého bývalého šéfa Jiřího Paroubka, aby neodcházel ze strany. ČSSD by tím totiž mohla citelně utrpět. Paroubek přitom už dlouho vyjadřuje nespokojenost nad současným politickým kurzem strany a otevřeně mluví o založení nové levicové strany.

Sobotka prosí Paroubka. Neodcházej

Již delší čas se spekuluje o tom, že bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek opustí řady sociální demokracie a založí novou politickou stranu. Paroubek je totiž dlouhodobě nespokojen s tím, jak ČSSD vystupuje v roli opoziční strany. Současný předseda strany Bohuslav Sobotka se pokoušel svého předchůdce přesvědčit, aby v partaji zůstal. Informuje o tom server Novinky.cz.

SLEDUJEME TÉMA Paroubkova nová strana

Ve stopách Miloše Zemana

Vznik nové levicové strany by ČSSD mohl notně uškodit. To ukázal i případ nové strany Miloše Zemana, která ČSSD připravila o výraznější vítězství ve volbách do sněmovny. Za zmínku přitom stojí, že Zeman odešel z ČSSD, protože nesouhlasil s tehdejším předsedou Paroubkem.

V době přestavby stínové vlády ČSSD se spekulovalo o tom, zda se Paroubek nestane stínovým ministrem financí. K tomu nakonec nedošlo, a bývalý předseda tak stále zůstává jen v pozici řadového poslance. Paroubek by ze strany zřejmě neodešel sám. Jak již ParlamentníListy.cz v minulosti informovaly, mohl by ho následovat např. poslanec Jiří Šlégr.

Po dnešním zatím neúspěšném jednání ovšem Sobotka prohlašuje, že debata o stínové vládě je uzavřena a o dalších změnách se neuvažuje. Jak chce Sobotka přesvědčit svého bývalého šéfa, aby zůstal ve straně, tedy zatím není jasné. Jisté je jen to, že se mu krátí čas k vyřešení této ožehavé situace. Paroubek totiž už dříve naznačil, že projekt nové levicové politické strany bude hotov již letos na podzim. Představena by mohla být např. 28. října.

Čtěte:

Paroubek hází vidle do ČSSD. Vše, co byste měli vědět

Sobotka: Nemyslím, že Paroubek bude chtít změnit politické tričko

Paroubek zvažuje odchod z ČSSD. Víme kam

Fotokoláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …