Sobotka s Babišem a Bělobrádkem se před novináři usmívali. Dohodli se na postech ve sněmovně

25.11.2013 19:13

Sněmovna bude mít čtyři místopředsedy. Dnes se na tom dohodli zástupci sociálních demokratů, hnutí ANO a lidovců. Dohodnuto bylo také to, že poslanci všech těchto tří stran pravděpodobné budoucí koalice budou hlasovat pro zvolení Jana Hamáčka předsedou sněmovny, na posty místopředsedů pak podpoří zástupce hnutí ANO a KDU-ČSL.

Sobotka s Babišem a Bělobrádkem se před novináři usmívali. Dohodli se na postech ve sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Šéfové sociálních demokratů, lidovců a předseda hnutí ANO se zároveň dohodli také na tom, že jejich poslanci schválí čtyři zákonná opatření vlády Jiřího Rusnoka, pravděpodobně již tuto středu.

Příští schůzka špiček všech tří subjektů pravděpodobné budoucí vládní koalice má proběhnout do týdne, kdy by se mělo jednat o koaliční smlouvě. Do té doby budou o její podobě probíhat jednání expertních týmů všech tří politických subjektů.  

Expertní tým pro jednání s církvemi, ve kterém jsou odborníci z ČSSD a ANO, zahájí vyjednávání o možné redukci církevních restitucí příští týden.

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek označil svou dnešní schůzku s prezidentem Milošem Zemanem jako krátkou a informativní. Prezident prý zopakoval své stanovisko, že uvažovaná vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL je nejmenším zlem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…