Sobotka sesadil Babiše

30.03.2015 14:25

Podle průzkumu společnosti SANEP v hodnocení důvěryhodnosti ministrů koaliční vlády má po více než roce činnosti vládního kabinetu největší důvěru občanů samotný předseda vlády Bohuslav Sobotka, který podle SANEP poprvé sesadil z prvního místa ministra financí Andreje Babiše, jenž je tak prý na druhém místě hodnocení.

Sobotka sesadil Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Dle společnosti SANEP je na prvním místě žebříčku hodnocení důvěryhodnosti ministrů Bohuslav Sobotka se 41,7 procenta kladných hlasů a ministr financí Andrej Babiš na druhém místě se 40,1 procenta kladných hlasů. SANEP odůvodňuje pokles důvěry v ministra financí různými kauzami v jeho straně a činností ministrů hnutí ANO. Pokles důvěry je prý možný i kvůli různým kontroverzním výrokům samotného ministra nebo poklesem volebních preferencí hnutí ANO.

Společnost SANEP srovnává vzestup důvěry v Bohuslava Sobotku a samotnou ČSSD. Bohuslav Sobotka tak podle průzkumu sbírá stále více kladných bodů jak v rámci vlády, tak i sociální demokracie samotné.

Celý průzkum ZDE

Na základě průzkumu společnosti SANEP si dobře vedou i někteří ostatní mistři z ČSSD. Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek si prý udržuje třetí místo v průzkumu se 39,2 procenta kladných hlasů. Čtvrté místo v průzkumu důvěryhodnosti ministrů zastupuje ministr vnitra Milan Chovanec se ziskem 36,9 procenta kladných hlasů.

Největší vzestup důvěry podle průzkumu společnosti SANEP byl zaznamenán u ministryně práce a sociálních věcí, která si přilepšila oproti předešlému průzkumu o 4,1 procenta a ocitla se tak v žebříčku důvěryhodnosti ministrů na sedmé příčce.

Na druhé straně k největšímu poklesu důvěry dle průzkumu došlo u ministrů ANO, přesněji se jedná o ministra dopravy Dana Ťoka, který si pohoršil v porovnání s předchozím průzkumem o 3,1 procenta a nachází se tak na šestnácté pozici. Podle společnosti SANEP to může mít spojitost s mediální kauzou, která souvisí s jeho dřívějším působením ve společnosti Skanska.

Další z ministrů ANO, který si také pohoršil, je ministr obrany Martin Stropnický, který v porovnání s lednovým průzkumem důvěryhodnosti klesl z páté pozice na šestou.

Nejmenší důvěru z koaličních ministrů má podle společnosti SANEP i nadále ministr pro lidská práva a rovné příležitosti Jiří Dienstbier z ČSSD. V průzkumu důvěryhodnosti obdržel jen 19,7 procenta kladných hlasů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…