Sobotkův kabinet bude jednat o insolvenční novele a o zákonu o státním zastupitelství

30.03.2016 6:28

Ministři na dnešním zasedání vlády proberou dvě dlouho připravované předlohy ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO), a to novelu insolvenčního zákona a návrh zákona o státním zastupitelství. Ten posiluje postavení i odpovědnost státních zástupců, ruší obě vrchní státní zastupitelství a zavádí od ledna 2017 takzvaný protikorupční speciál pro boj s nejzávažnější hospodářskou kriminalitou. Na programu zasedání ministrů je také návrh zákona o auditorech a návrh zákona o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce.

Sobotkův kabinet bude jednat o insolvenční novele a o zákonu o státním zastupitelství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu byl mimo jiné fiskální výhled České republiky

Kabinet projedná i harmonogram posílání peněz do evropského rozpočtu pro pomoc Turecku na zvládnutí migrační krize. Celkem má Česko na tento účel poslat v příštích čtyřech letech víc než půl miliardy korun. Jde o částku, kterou Česká republika přispěje do celkem tří miliard eur, které Ankaře poskytne EU.

Vláda se také vrátí k debatě o návrhu ministerstva financí na dorovnání platů právních zástupců a generálních ředitelů Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových za roky 2012 až 2014 a zmírnění škod způsobených zemědělcům loňským suchem. Kabinet také formuluje svůj postoj k senátnímu návrhu stykového zákona, tedy pravidlům jednání a spolupráce mezi parlamentními komorami - Sněmovnou a Senátem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…