Sobotkův ministr dnes promluví o těžebních limitech

23.01.2015 8:48

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) dnes vystoupí ohledně úprav takzvaných těžebních limitů. Ministerstvo zpracovalo celkem čtyři varianty toho, jak limity naložit. Kromě úplného zachování limitů zavedených v roce 1991, anebo naopak jejich úplného prolomení jsou ve hře ještě dvě částečná řešení. Právě ta označuje Mládek za reálná. Buď se limity prolomí jen na dole Bílina patřící společnosti ČEZ, nebo na Bílině a částečně na dole Československé armády (ČSA), který patří společnosti Severní energetická.

Sobotkův ministr dnes promluví o těžebních limitech
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Hnědouhelný lom Československé armády nacházející se v severočeské hnědouhelné pánvi

Vystoupení ministra bude předcházet na Ministerstvu průmyslu jednání pracovního týmu pro hospodářskou politiku. Toho se budou mimo jiné účastnit zástupci odborů, které dlouhodobě podporují úplné prolomení limitů. Na podporu tohoto kroku plánují ve čtvrtek 29. ledna před ministerstvem demonstrovat. S jakýmkoliv prolomením limitů naopak nesouhlasí ekologické organizace a představitelé Litvínova a Horního Jiřetína, kterých by se případné rozšíření limitů bezprostředně dotklo. Ministerstvo potvrdilo, že část Horního Jiřetína by byla zbourána i v případě, že by zvítězila varianta s částečným prolomením limitů na dole ČSA. Má jít o asi 170 zbouraných domů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…