Socialisté ztrácejí, posiluje Zeman. Druzí stále modří z ODS

08.03.2012 19:52

Sociální demokraté dlouhodobě v průzkumech preferencí vedou. Podle posledního šetření agentury SANEP ale od minulého průzkumu ztratili tři procenta.

Socialisté ztrácejí, posiluje Zeman. Druzí stále modří z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Vítězem případných voleb do Poslanecké sněmovny by se v březnu tohoto roku stala opět ČSSD, která si však ve srovnání s únorovým šetřením společnosti SANEP pohoršila o tři procenta. Uvedla agentura SANEP.

Pokles preferencí dávají autoři průzkumu do souvislosti s posilováním zemanovců. "Pokles preferencí ČSSD je možné dát do souvislostí s posilováním Strany Práv Občanů ZEMANOVCI (SPOZ), která v čele s expremiérem Milošem Zemanem oslovuje právě voliče sociální demokracie a která aktuálně překročila tříprocentní hranici. Druhou nejsilnější stranou by se v teoretických březnových volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR stala, i přes mírný pokles oproti únorovým hodnotám, ODS. Pozice třetí nejsilnější strany by pak obhájila TOP 09, která si oproti únorovému šetření společnosti SANEP polepšila o dvě desetiny procentního bodu. Mírný růst volebních preferencí zaznamenala i KSČM, která však i nadále zůstává v těsném závěsu za TOP 09," píše v zprávě agentura.

Celá zpráva ZDE

ČSSD by tak podle volebních preferencí získala 27,3 procenta, ODS 21,2 procenta hlasů. Na třetím místě by se umístila TOP 09 se 14,3 procenty, pak KSČM se 14,1 procenty. Do sněmovny by se pak dostali i lidovci s 5,1 procenty a Věci veřejné s 5,1 procenty. SPOZ by získala 3,2 procenta, Strana zelených pak 3 procenta.




 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…