Šok: Jděte do prdele, vzkázal prezident Evropské unii

21.09.2016 14:51

Proslulá prořízlá ústa filipínského prezidenta Rodriga Duterteho znovu zaúřadovala. Po papeži Františkovi, tajemníkovi OSN Pan Ki-munovi či americkém protějškovi Baracku Obamovi, jehož označil za zkurvysyna, se Duterte navezl i do Evropské unie.

Šok: Jděte do prdele, vzkázal prezident Evropské unii
Foto: asiaone.com
Popisek: Rodrigo Duterte

„Četl jsem, že mě Evropská unie odsoudila. Ať jde do prdele,“ vzkázal Duterte do Bruselu během svého úterního projevu v jihofilipínském městě Davao. Jadrné výrazivo filipínský prezident doplnil vztyčeným prostředníčkem.

Duterte tak reagoval na směrnici, kterou minulý týden přijal Evropský parlament. Europoslanci v ní vyzývají k zastavení krvavé války proti drogové mafii, která si prý jen mezi červencem a zářím letošního roku vyžádala několik tisíc obětí, a urgují tamní vládu k ukončení poprav bez řádných soudů.

Evropa však dle názoru filipínského prezidenta nemá co jeho zemi kritizovat. S odkazem na imperiální výboje starého kontinentu Duterte obvinil EU, že se tímto snaží „vykoupit ze svých hříchů“. Krev na rukou mají dle jeho názoru zvláště Francie a Velká Británie, které se v posledních letech po boku Spojených států podílely na bombardování blízkovýchodních zemí, nehledě na to, že historické knihy jsou plné dokladů zvěrstev, jež mají na svědomí Evropané.

Unijní delegace v Manile odmítla Duterteho urážky komentovat. „Evropskou unii pojí s Filipínami dobré vztahy. Toto téma, stejně jako mnohá další, budeme diskutovat v bilaterálních jednáních s místními autoritami,“ citoval Wall Street Journal z unijního prohlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…