Šok: Zrušte sankce proti Rusku, usnesl se parlament Francie

28.04.2016 15:01

Francouzský parlament ve čtvrtek přijal nezávazné rozhodnutí zrušit sankce, které proti Rusku zavedla Evropská unie. I přes všechna doporučení socialistické vlády. Proti zrušení sankcí hlasovali pouze Socialisté a Zelení.

Šok: Zrušte sankce proti Rusku, usnesl se parlament Francie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se sešli odpůrci sankcí proti Rusku a zastánci Vladimira Putina

Dolní komora francouzského parlamentu dnes odhlasovala nezávazné rozhodnutí o zrušení sankcí proti Rusku. Ty na Rusko uvalila Evropská unie poté, co anektovalo Krym.

Zrušení sankcí podpořili včetně Republikánů bývalého prezidenta Nicolase Sarkozyho i strany středu zprava i zleva. Jediní, kteří byli proti, byli Socialisté a Zelení.

„Sankce jsou naprosto neefektivní cestou, jak vyřešit mezinárodní krizi, a také představují nebezpečí pro francouzské zájmy,“ uvedl Thierry Mariani, konzervativní politik, který návrh předložil.

„Zbytečné a neefektivní sankce vůči Rusku se staly velkým břemenem francouzského zemědělství. Proto apeluji na členy parlamentní většiny, aby projevili zodpovědnost a nezávislost ohledně tohoto problému,“ dodal.

Skepse vůči protiruským sankcím se však postupně šíří celou Evropou. V červenci však může dojít k jejich dalšímu prodloužení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…