Šokující video z Ameriky zachycuje údajnou reakci ženy na vakcínu od Pfizeru

14.01.2021 10:42

Twitter, Facebook a několik informačních webů přineslo v uplynulých dnech řadu videí se stejným motivem. Reakce lidí na vakcínu. Podle některých by se mělo jednat o tu z dílny společnosti Pfizer. Ve všech se prakticky shodně tvrdí, že nejsilnější reakce se promítají v podobě křečí a přichází několik dnů od aplikace dávky. Nutno dodat, že křeče nezpůsobují žádné trvalé následky a nejde ani o život ohrožující jev.

Šokující video z Ameriky zachycuje údajnou reakci ženy na vakcínu od Pfizeru
Foto: repro FB, tan
Popisek: Krátké video zachycuje ženu s výraznou křečí

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí
„Toto je video mé kamarádky asi šest dní po očkování proti covidu. Oni ho vlastně dávají lidem bez řádného testování. Modlím se za ni a za všechny, kteří tím procházejí. Rozhodně to nechápu. Před tímhle byla jinak zdravá. Ukažte to svým přátelům a rodině, kteří přemýšlí o tom, že to dostanou," sdělil na svém profilu na Facebooku Blake Williamson ze státu Mississippi.

Jeho příspěvek zaujal několik set oslovených, videa (najdete je zde) sdílelo přibližně 1,5 tisíce dalších.

Mnohem více tyto záznamy rezonovaly na Twitteru. Tam se video, údajně zachycující s vakcínou spojené křeče, doslova přehnalo přes dvě stě tisíc monitorů za necelých jednadvacet hodin. Komentáře v nich jsou spíše informační a pochybovačné. PL si všimly několika francouzsky debatujících skupin. Řešilo se v nich hlavně to, jak je možné, že úmrtí pokračují v daných zemích navzdory očkování.

Americké Národní centrum pro imunizaci a respirační onemocnění, konkrétně oddělení zabývající se virálními nemocemi (National Center for Immunization and Respiratory Diseases), ve své zprávě přineslo několik postřehů, které řadu mýtů okolo vakcíny vyvracejí. Uvedlo rovněž konkrétní případy alergií, s nimiž lze očkovat bezpečně, což patří mezi nejčastější dotazy obyvatel.

Na výše zmíněná videa třesoucích se končetin doposud nereagovalo žádné oficiální místo. PL při hledání zmíněných příznaků a reakcí našly pouze placenou inzerci Světového zdravotnického centra. Stránky, kam jsme se dostali, však posledních čtrnáct dnů nebyly jakkoli aktualizovány.

Téměř dvě stě tisíc lidí již vidělo krátký záznam na Twitteru:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…