Šokující vyjádření ČSSD k Zemanovi. Jaroslav Foldyna vstává ze židle

29.10.2016 15:20

Důrazný kritik islámu Lukáš Lhoťan, jenž v minulosti vyznával muslimskou víru, ale jednoho dne přešel ke křesťanství, našel na sociální síti Facebook informaci, že ČSSD nepodporuje prezidenta Zemana. Sociální demokraté údajně doufají, že sté narozeniny této země už oslaví s někým lepším v prezidentské funkci. Toto prohlášení zvedlo ze židle poslance Jaroslava Foldynu, dlouholetého podporovatele Miloše Zemana.

Šokující vyjádření ČSSD k Zemanovi. Jaroslav Foldyna vstává ze židle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

Prezident Miloš Zeman rozděluje českou společnost. To není nová informace. Ukázalo se to např. při letošních oslavách státního svátku vzniku republiky, kdy většina politiků ODS, TOP 09 a KDU-ČSL nedorazila na hradní ceremoniál do Vladislavského sálu. Naproti tomu drtivá většina politiků v sále usedla, stejně jako komunisté. Ti naopak odmítli přijít do Poslanecké sněmovny, když tato vítala a vyznamenávala Jiřího Bradyho.

Zeman sám sebe označuje za levicového prezidenta, ale část ČSSD s tím zřejmě nesouhlasí. „Členové ČSSD se distancují od oslav státního svátku znásilněného Hradem a děkují všem občanům, kteří projevili občanskou statečnost dnes v Praze na Staroměstském náměstí. Věříme, že 100. výročí oslavíme s prezidentem, kterého si tato země zaslouží,“ bylo možné dočíst se na profilu ČSSD na sociální síti Facebook.

„Tak ČSSD to řekla jasně: Zeman není jejich prezident a hledají lepšího...“ napsal k tomu Lhoťan.

Poslance ČSSD Jaroslava Foldynu toto prohlášení zvedlo ze židle. „To, co je tam napsané, je svévole pomatence. Budu žádat vedení ČSSD o vyjádření, kdo a proč to tam takto napsal. Já se s tímto neztotožňuji,“ napsal jasně. „Sobotka toto nikde neřekl, tak není možné, aby toto bylo na stránkách ČSSD. Je to zřejmě podvrh," doplnil posléze.

Skutečně nelze vyloučit, že status byl na stránky ČSSD umístěn bez vědomí vedení strany. Fotografie T. G. Masaryka, která text doprovází, neříká nic o tom, zda zpráva spatřila světlo světa s vědomím předsedy sociální demokracie a premiéra Bohuslava Sobotky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…