Sommerová: Voliči Babiše jsou nemravní. Nic jiného než svobodu k životu nepotřebuju. Chci koalici ČSSD, KDU-ČSL, STAN, ODS a TOP 09

31.08.2017 11:50

Dokumentaristka Olga Sommerová se domnívá, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš je zlo. „Jeho voliči jsou nemravní, spláčou ale nad výdělkem,“ popisuje v rozhovoru pro server Info.cz.

Sommerová: Voliči Babiše jsou nemravní. Nic jiného než svobodu k životu nepotřebuju. Chci koalici ČSSD, KDU-ČSL, STAN, ODS a TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Olga Sommerová

Sommerová, která kandiduje do Poslanecké sněmovny na pražské kandidátce TOP 09, se v rozhovoru s Pavlem Štruncem velmi zostra pustila do Andreje Babiše. Uvedla mimo jiné i to, že Babišovi jde jen o moc a peníze. „Udělal si z politiky byznys,“ sdělila. „To je něco, co je naprosto nemyslitelné pro demokratický stát, pro demokratickou společnost. Ta kumulace moci: hospodářské, politické a ekonomické,“ zmínila. 

„Nemám ale ráda, když se říká, že je politika svinstvo. Politiku potřebujeme, je nutná,“ dodala Sommerová. „Smyslem politiky je sloužit občanům a vlasti. To si myslím já, tak by to mělo být,“ sdělila. 

Celý rozhovor najdete ZDE.

Anketa

Chcete, aby plénum Poslanecké sněmovny vydalo Babiše k trestnímu stíhání?

37%
63%
hlasovalo: 19741 lidí

„Mám strach, co se stane po volbách s naší demokracií. Nic jiného než svobodu k životu nepotřebuju,“ sdělila dokumentaristka, proč se rozhodla kandidovat do Poslanecké sněmovny za LES. „Andrej Babiš je pro mě největší nebezpečí. A máme to ověřené. A ti lidé, co ho chtějí volit, se asi nezajímají o politiku, nezajímají se o demokracii,“ dodala. 

Svoboda a demokracie podle ní už je ohrožena. „Utahují se šrouby, dělají se zákazy, příkazy, likvidují se malí a střední podnikatelé. Likviduje se venkov. Kdo prosadil elektronickou evidenci tržeb? Andrej Babiš. Aby se zbavil konkurence, měl dohled nad tím, kdo jak podniká. To je pro tu zemi, která vyrůstá ze spoda, velké ohrožení. Zavírají se hospody, zavírají podnikatelé svoje firmy,“ zmínila Sommerová, které vadí i donášení. 

Následně zmínila skandály, které kolem Babiše jsou. „Lidem nevadí. A to je nemravnost. Lidé rezignovali na právní stát,“ podotkla. „Co je na tom mravného, když budu volit někoho, kdo je obžalován z krádeže, z podvodu?“ zeptala se zostra Sommerová. „Proč ti lidé chtějí někoho, kdo tady narušuje základy právního státu? Vždyť oni sami pak budou chyceni do oné sítě,“ zmínila. Podle jejích slov však Babiš nedostane tolik procent, kolik se odhaduje. Sama tipuje, že hnutí ANO bude na dvaceti procentech.

„Přála bych si, aby se demokratické strany – ČSSD, KDU-ČSL, STAN, ODS a TOP 09 – spojily a aby vytvořily koalici, aby Andrej Babiš nemohl dát s komunisty a s Okamurou dohromady koalici,“ sdělila Sommerová. O demokracii se podle ní musí zasloužit vědomí občané.

Sommerová pak varovala před ohrožením z Východu. „Tím, že jsme v Evropské unii, jsme chráněni,“ zastala se evropské integrace. Zastala se pak následně předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. „Nasazuje se mu psí hlava, byl ocejchován. Lidé už nepřemýšlí, co udělal dobrého. Já si myslím, že on je jeden z těch politiků, kteří drží tu linii toho, abychom nepřišli o demokracii, abychom se neobrátili směrem na Východ, abychom byli součástí Západu. Je to dobrý politik,“ řekla.

Závěrem se pak dokumentaristka vyjádřila k tomu, že v politice je málo žen. „Ženy nebyly vychovávány k tomu, aby dělaly politickou práci. Ta touha po té moci není u těch žen tak výrazná,“ sdělila Sommerová s tím, že se domnívá i to, že muži nepustí ženy k lizu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…