Soros dal peníze. Putovaly, putovaly, až došly k lidem, kteří Židy nemusí...

02.04.2024 14:20

Jak je známo, finančník George Soros sponzoruje různé nadace. V USA je to třeba Tides, která dle Fox News sponzoruje veškeré aktivity levicových neziskových organizací. A to včetně těch, které jsou zaměřené na podporu Palestiny a proti Izraeli. Část Sorosových 22 milionů dolarů, které věnoval společnosti Tides, tak zřejmě šla na žalobu Joe Bidena, že nebrání genocidě, nebo na demonstrace proti Izraeli.

Soros dal peníze. Putovaly, putovaly, až došly k lidem, kteří Židy nemusí...
Foto: repro youtube, tan
Popisek: George Soros

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41642 lidí
Současná situace v Gaze, při které umírají tisíce palestinských civilistů, vyvolává po celém světě protesty vůči Izraeli a vládě Benjamina Netanjahu. I v tradičně proizraelských Spojených státech, kde politologové mlčení Joe Bidena ke krokům Izraele prohlašují za jednu z jeho největších slabin, která by ho mohla v nadcházejících prezidentských volbách poškodit.

Za protesty stojí řada neziskových organizací. Organizování protestů ale něco stojí. Podle televizní stanice Fox News jsou neziskové organizace financovány přes organizaci Tides, která jim minulý rok měla poslat přes 700 milionů dolarů. „Tides je nezisková a filantropická organizace, která se věnuje prosazování sociální spravedlnosti. Společně s našimi partnery přesouváme zdroje a moc ke komunitám, kterým bylo obojí historicky odepřeno, a umožňujeme tak dosáhnout transformační změny,“ uvádí o sobě tato organizace.

V reportáži Fox News ovšem upozornili na to, že kdo organizaci financuje, zůstává většinou tajné. Nicméně se prý jedná o nejbohatší nadace a jedince. Podle organizace Capital Research Center, která toky financí sleduje, věnoval této organizaci 22 milionů dolarů (více než půl miliardy korun) finančník George Soros. Jeden z pracovníků CRC se pro Fox News vyjádřil, že „pokud to levice dělá, tak Tides to financuje“.

Z Tides pak dle Fox News šlo 650 tisíc dolarů pro „Židovský hlas pro mír“, organizaci svolávající protesty, dalších 710 tisíc pro jinou organizaci, která svůj protest uskutečnila na Capitol Hillu nebo 38 tisíc dolarů pro organizaci, která zažalovala Bidena za to, že „nezabránil genocidě“. Dle CRC poslala Tides v posledních letech celkem 2 miliony dolarů „organizacím sympatizujícím s Hamásem a s palestinským odporem“. A Tides také sponzorovala organizace, které požadovaly, aby USA přestaly vojensky podporovat Izrael.

Ze Sorosovy organizace už zaznělo, že Hamás odsuzují a že chtějí „budoucnost, kde se budou respektovat práva a svobody všech“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Stále stejná chyba už v nadpisu !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 02.04.2024 14:41:35
Chazarský žid Soros sice vydělal pár miliard (cca 20 mld dolarů) na zinscenovaném pádu britské libry v roce 1992, kdy téměř zdemoloval Bank of England. Byl to "dárek" od Jacoba Rothschilda za věrné služby, pro kterého až donedávna dělal hodně špinavou práci (Rothschildové se přímo ruce nikdy nešpinili, poskoky na vše si vždy kupovali, protože měli celé hory peněz). Pokud by všechny ty barevné revoluce, Majdany a převraty v bývalých lidově demokratických zemích platil Soros ze svého, byl by už dávno bezdomovec, kterému byste museli dát búra i na veřejný záchod. Rothschildové to financovali a financují za přispívání Warburgů, Windsorů, Habsburků, Lazardů a dalších finančníků Západu. Peněz vyždímaných z otroků celého světa za několik staletí na to mají tolik, že ztráty miliard ani nepocítí.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

8:21 Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

Donald Trump poskytl velmi obsáhlý rozhovor časopisu Time. I když značnou část zabraly polemiky s re…