Soud o Bártovi a Škárkovi rozhodl spravedlivě, myslí si lidé

15.04.2012 17:44

Téměř šedesát procent populace vnímá rozsudek nad poslanci Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou jako spravedlivý. Oba by také měli opustit Poslaneckou sněmovnu. Ukázal to průzkum SANEP.

Soud o Bártovi a Škárkovi rozhodl spravedlivě, myslí si lidé
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Začátek soudního řízení s Vítem Bártou, Oldřich Chudoba v popředí

Soudní proces, včetně vynesení prozatímního nepravomocného rozsudku, vnímá nadpoloviční většina dotázaných (58,3%) za spravedlivý. O opaku je přesvědčeno 27,1 procenta lidí.

Sněmovnu by měli opustit oba

Bárta měl podle názoru 57,9 procenta respondentů za své korupční jednání jednoznačně obdržet mnohem tvrdší nepodmíněný trest. Téměř dvacet procent lidí jej má za adekvátní. Něco málo přes osm procent lidí má Bártu za nevinného.

Škárka měl podle mínění 18,2 procenta dotázaných dostat za podvod mnohem tvrdší trest než tři roky nepodmíněně. Téměř polovina respondentů (48,8%) je pak toho názoru, že dostal trest spravedlivý.

Podle názoru drtivé většiny respondentů (83,3%) by měl Vít Bárta po vynesení prozatím nepravomocného rozsudku neprodleně opustit vrcholnou politiku, a vzdát se, mimo jiné, i svého poslaneckého mandátu. Stejně tak nezařazený Škárka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…