Soud v Liberci řeší úplatkářskou kauzu bývalého radního za ČSSD

17.04.2018 13:05

Soud v Liberci se dnes začal zabývat korupční kauzou bývalého radního kraje za ČSSD Zdeňka Bursy. Podle obžaloby si řekl o úplatek téměř milion korun, za úplatkářství mu hrozí pět až 12 let vězení. Bursa před soudem ani předtím na policii nevypovídal, píše ČTK.

Soud v Liberci řeší úplatkářskou kauzu bývalého radního za ČSSD
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Podle spisu si jednapadesátiletý obžalovaný řekl o pět procent z krajské zakázky, kterou vyhrála liberecká firma jeho spolustraníka s cenou za 19,5 milionu korun bez DPH. Bursa tak podle obžaloby získal přes 975 000 korun. Tendr se týkal zlepšení vytápění 19 krajských příspěvkových organizací. Bursa, který byl radním v letech 2008 až 2012, byl u této zakázky předsedou hodnotící komise.

Podle spisu si Bursa o úplatek řekl v lednu 2010 při osobním jednání s jednatelem vítězné firmy, který si schůzku tajně nahrál. Tehdy ale nic neoznámil, policie od něj nahrávku získala až o několik let později při vyšetřování jiného případu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…