Soudila se s Babišem, je z ní Hvězda. Znáte ji z Plzně. Teď jde na ples a bude „krasavice“

27.02.2020 13:52

Nedávno byla v Plzni na akci Milionu chvilek pro demokracii, nyní se chystá na ples. Jana Filipová, majitelka koloniálu a vítězka soudního sporu s Andrejem Babišem, se nyní chystá na ples Reflexu. Časopis ji totiž označil za Hvězdu Reflexu. A Filipová bude reprezentovat „lidi z náměstí“. „Vy jste ty pravé hvězdy, díky kterým se naše krásná země zase znovu rozzářila,“ oznámila jim.

Soudila se s Babišem, je z ní Hvězda. Znáte ji z Plzně. Teď jde na ples a bude „krasavice“
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Jana Filipová.

Dnes se koná ples časopisu Reflex v pražské Lucerně, na kterém budou oceněny Hvězdy Reflexu. „V roce 2019 rozjela redakce Reflexu dosud nevídaný projekt Hvězdy Reflexu, jehož smyslem je celoročně hledat ty, kteří mají na svědomí často nenápadné, ale přesto hvězdné chvíle. Každý měsíc tak v záplavě negativních zpráv celého mediálního prostoru nominujeme 5 osobností, které dokazují, že v Česku existují lidé schopní odvážných, užitečných a inspirativních skutků,“ zní vysvětlení, kdo jsou tyto hvězdy. Na seznamu je celkem 60 jmen, před nimiž je prý potřeba smeknout. Vyústění projektu proběhne právě 27. 2., kdy dojde k „veřejnému ověnčení“ a „vzdání pocty osobnostem“.

Anketa

Bojíte se koronaviru?

39%
61%
hlasovalo: 9793 lidí

Účastníci plesu se mohou těšit na taneční hudbu od Ondřeje Havelky a jeho kapely Melody Makers. S Ondřejem Havelkou vystoupí Ondřej Gregor Brzobohatý a ke konci plesu se bude konat tombola s hercem a komikem Petrem Čtvrtníčkem. A mezi hudbou a tancem dojde i k ocenění osobností, které v Reflexu vybrali.

60 osobností není malé číslo a jedná se o muže a ženy různorodých profesí, věků a názorů. Je mezi nimi i žena, která se soudila s Andrejem Babišem o jeho výroky na adresu spolku Milion chvilek pro demokracii, majitelka koloniálu Jana Filipová. Která se včera touto poctou pochlubila na Facebooku.

„Moji milí přátelé, aktivisté, spolubojovníci a všichni Vy aktivní lidé, kteří jste se v loňském roce vzdali pohodlí svých domovů a šli si kolikrát i v dešti a mrazu stoupnout na náměstí po celé republice a nahlas tam vyslovili svůj názor na současný stav naší země. Dovoluji si Vám tímto oznámit, že ve čtvrtek 27. 2. 2020 Vás všechny půjdu reprezentovat na ples ‚Hvězd Reflexu‘,“ oznámila Filipová.

Když Filipové z Reflexu volali, tak nejdříve protestovala. „Už jsem totiž mockrát zopakovala při nejrůznějších příležitostech, že fakt nemám pocit, že bych svým soudem s Babišem udělala nějaký hrdinský čin. Prostě jsem se jen ohradila proti nestoudné lži, což by mělo být zcela normální. Takže mi přišlo tak trošku přehnané, aby díky tomuto soudu ze mne časopis Reflex dělal hvězdu,“ vysvětlila.

Ale po úvaze pozvání přijala. „Přijala jsem ho kvůli Vám všem. Pro Vás, moji drazí přátelé, se poprvé v životě navléknu do plesových šatů, udělám ze sebe ‚krasavici inteligentní‘ a půjdu jim tam povědět o lidech, kteří se v roce 2019 stali skutečnými osobnostmi roku. O všech těch studentech, maminách s kočárky, chlapech ošlehaných životem, o všech těch báječných seniorech, které jsem měla možnost na náměstích poznat, zkrátka o všech slušných a poctivých lidech, kterým není jedno, co se okolo nich děje,“ vysvětlila, proč se slavnostní události s mnoha dalšími osobnostmi zúčastní.

„Vy jste ty pravé hvězdy, díky kterým se naše krásná země zase znovu rozzářila. Děkuji Vám za to a slibuji, že se zítra budu snažit Vás reprezentovat, jak nejlíp budu umět,“ vzkázala na závěr.

Z dalších osobností jmenujme například dokumentaristku Helenu Třeštíkovou, policejního vyšetřovatele Pavla Nevtípila či analytika Františka Vrábela nebo i europoslance Tomáše Zdechovského.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…