Souhlasíte se vším, co se píše v Koránu? A co nepřizpůsobiví? Profesor Zlatuška odpovídal čtenáři

24.10.2015 19:39

Z PROFILŮ Profesor a poslanec za hnutí ANO Jiří Zlatuška dnes odpovídal čtenářům ParlamentníchListů.cz na jejich dotazy. Musel tak řešit otázku na téma islám a jeho kultura, ale i dotaz, co si podle něj dovoluje Evropská komise.

Souhlasíte se vším, co se píše v Koránu? A co nepřizpůsobiví? Profesor Zlatuška odpovídal čtenáři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška

Čtenář se poslance ptal na to, zdali souhlasí se vším, co se píše v Koránu, protože pokud ne, tak podle výroku, že zákony a způsob života jsou neoddělitelné od víry, nemůže přijmout islám. „Islám je víra a Všeobecná deklarace oprávněně svobodu vyznání zaručuje. Potlačování svobody vyznání je zločin,“ napsal Zlatuška čtenáři ve své krátké odpovědi.

Další dotaz na poslance vedl k jeho názoru na Evropskou komisi a její kritiku za náš přístup k uprchlíkům a za její žádost, aby u nás pro romské obyvatelstvo nebylo používáno označení nepřizpůsobivý.

„Evropská komise má pravdu. A s přístupem, jaký ukazujete, mám za zřejmé, že nepřizpůsobivými kulturní a slušné společnosti jsou jiní než Romové,“ napsal pak poslanec v další odpovědi čtenáři s tím, že paušální rasové odsudky nepatří mezi slušné lidi, a proto je mu z takových projevů špatně. „O požadavku nicméně nic nevím a pochybuji o jeho existenci,“ dodal na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…