Soukup si pozval Foldynu. Více raději neprozradíme, ale stálo to za to

27.03.2019 19:51

Jaromír Soukup v dalším dílu Mých zpráv opět přizval politickou osobnost ke komentáři. Tentokrát to byl Jaroslav Foldyna z ČSSD. Probíraly se rodičovské příspěvky, polské maso i dvojí kvalita potravin. Došlo i na Evropskou unii. „Oni si budou tak dlouho s námi hrát, až vyvolají krizi v rámci Evropy. Ta krize nebude proto, jestli někdo chce nebo nechce být v Evropě, ale proto, že chceme být právoplatným a suverénním členem,“ řekl k tomu poslanec.

Soukup si pozval Foldynu. Více raději neprozradíme, ale stálo to za  to
Foto:
Popisek:

První téma, které měl Jaroslav Foldyna komentovat, byla aféra s rodičovským příspěvkem, kterou podle Soukupa slíbil Andrej Babiš vyřešit do konce května. „Já jsem někdy překvapen z těch věcí, které vidím jeden den, a pak se musím divit druhý den, že ty věci v té koaliční vládě nejsou vydiskutovány dřív, než se položí na stůl. Tak zásadní věc, jako je zásah do rozpočtu, se musí vyjednat předem, než se s ním jde do vlády. Nemůžeme se v den, kdy zasedá vláda, dohadovat, nebo můžeme, ale pak je výsledek takový, jaký je,“ řekl Foldyna.

Částka 300 tisíc korun je podle něj přiměřená. „Nicméně, nikdy nebyla naše země tak bohatá, jako je dneska. A nikdy neměla naše země takovou demografickou krizi, jako je dneska. Čili dovedu si představit ještě masivnější podporu českých rodin. Je potřeba si uvědomit, že rodina je základ státu a že to není jen nějaká mantra, která se tady opakuje. Prostě je to pravda,“ dodal poslanec a prohlásil, že je nutné motivovat rodiče, kteří chodí do práce, takže by dával markantní slevy na dani těm, kdo mají děti.

Anketa

Pokud bude Babiš obžalován v kauze Čapí hnízdo, měl by odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 15330 lidí

Komentoval také kauzu s polským masem, kde došlo ke zrušení kontrol z české strany na nátlak EU. „My tady mluvíme o té bruselské administrativě, o té byrokracii, která Evropskou unii deformuje, o těch dotacích a subvencích, o kterých to v zásadě je. My máme české zemědělství, jeho soběstačnost už je dávno pryč. Velké státy jako Polsko, Francie, Španělsko, to jsou ti pojímači těch neskutečných dotací na výrobu zemědělských produktů. My jsme se stali závislými na těchto věcech. A teď nám nějaký byrokrat z Bruselu bude určovat, co máme nebo nemáme jíst,“ rozčiloval se poslanec. „Ta deformace Evropy formou těch dotací je neskutečná. My jsme hnali bolševika na východ, až se vrátil ze západu. Systém těch subvencí je stejně hloupý, jako jsme tady kdysi měli,“ dodal Foldyna.

Soukup na to navázal tématem dvojí kvality potravin, kterým se údajně zabývá eurokomisařka Jourová. „Oni tam teď vymysleli tu základní věc, že prý různí spotřebitelé mají různé chutě. Že prý Němci chtějí více kakaa v Nutelle nebo tak. Jinými slovy, že na základě toho to celé zhavaruje, ten boj s dvojí kvalitou potravin,“ uvedl moderátor a srovnal to se zákazem kontrolovat polské maso.

„Základní komodity, tam musí být kvalita stejná v Belgii i v České republice,“ souhlasil Foldyna se Soukupem. Ten řekl, že se to týká i elektroniky nebo pracích prášků. „Tam už bych zvedl hlas a obočí. My nejsme odpaďák, my jsme právoplatný člen a partner,“ reagoval poslanec. „Oni si budou tak dlouho s námi hrát, až vyvolají krizi v rámci Evropy. Ta krize nebude proto, jestli někdo chce nebo nechce být v Evropě. Ale proto, že chceme být právoplatným a suverénním členem.“

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …