Soukup vydrtil ČT a poodhalil vážný skandál. A pak jel dál. Řešil omývání Petříčka a choutky Halíka

06.02.2019 20:58

Jaromír Soukup se ve včerejším vysílání pořadu Moje Zprávy zabýval nařčením ze strany zpravodajského serveru Seznam Zprávy, že je zadlužen, redaktorům „skorotelevize Seznam“ vzkázal, že jsou na tom z hlediska sledovanosti zatraceně špatně, a poradil jim, aby dělali něco, co bude diváky bavit, a přestali kopat do konkurence. Okomentoval i situaci ve Venezuele a v souvislosti s uznáním nového venezuelského prezidenta řekl: „Takto by příště mohli podpořit pana Halíka, ten by si také přál být prezidentem.“ Na závěr prozradil i informace o neprůhlednosti financování ČT a poodhalil, že policie začala vyšetřovat jednoho vysoce postaveného redaktora ČT.

Soukup vydrtil ČT a poodhalil vážný skandál. A pak jel dál. Řešil omývání Petříčka a choutky Halíka
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: První novoroční díl Týdne s Jaromírem Soukupem

Anketa

Česko uznalo za prezidenta Venezuely Juana Guaidóa. Souhlasíte?

hlasovalo: 14409 lidí
V úvodu se Soukup věnoval nařčení ze strany zpravodajského serveru Seznam Zprávy, který ve své zprávě nazvané „Televize Barrandov bojuje se zadlužením“ informoval o tom, že společnost provozující televizi Barrandov vykázala za rok 2017 záporný kapitál 100 milionů korun a dluhy společnosti přesáhly miliardu a že zisk TV Barrandov v roce 2017, tedy v posledním, o němž jsou data známa, klesl o více než dvě třetiny na sedm milionů korun. Na tuto skutečnost již upozorňovala i Česká televize a kondici Soukupových firem pro pořad 168 hodin analyzoval děkan Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické Ladislav Mejzlík. Podle něj nejde zdaleka jen o úvěry. Podle ČT24 firma Barrandov Televizní Studio dluží také na 600 milionů obchodním partnerům. „Mít úvěry na provoz a investice je úplně normální věc a mají je skoro úplně všechny firmy,“ hájil se k těmto zprávám Soukup.

Anketa

Udělal Zeman dobře, když blahopřál Juanu Guaidóovi k převzetí úřadu prezidenta Venezuely?

hlasovalo: 14871 lidí

„Majoritním majitelem jsem já, tedy na rozdíl od televize Seznam, u které nevíme, kdo ji vlastní, ale o TV Barrandov se ví, že ji vlastním já, žádná tajemná firma, ale já, Jaromír Soukup osobně,“ prohlásil v reakci Soukup a dodal, že to, že se rozhodl investovat do televize, vychází z toho, že tento byznys zná a „ví, co dělá“. „Co je komu do toho, že své legálně vydělané a zdaněné peníze investuji do televize,“ řekl dále a redaktorům „skorotelevize Seznam“ vzkázal, že jsou na tom z hlediska sledovanosti zatraceně špatně, a poradil jim, aby dělali něco, co bude diváky bavit, a přestali kopat do konkurence.

Poté se Soukup začal zabývat aktuálním děním ve Venezuele a především zprávě, že česká vláda uznala předsedu venezuelského parlamentu Juana Guaidóa prozatímním prezidentem země, a tuto zprávu započal slovy: „Chcete být prezidentem? Není problém.“ Soukup u této zprávy jméno nového venezuelského prezidenta vyslovuje nesprávně jako „Gvajdoja“. „Přijde mi kosmický program, že se někdo prohlásí novým prezidentem a řada států mu to spapá i s navijákem,“ komentuje.

Soukup podotkl, že došlo k trapné situaci: „Jejich nový skvělý prezident, ten Juan Guaidó, ujistil agenturu Reuters, že změna ve vedení republiky bude mít dobrý vliv na jejich hlavní současné obchodní partnery. A těmi jsou Rusko a Čína.“ Je jasný, že když si to přečetl Petříček a celá pražská kavárna, tak je museli jako „omejt“ nebo to s nimi „seklo“.

Soukup doplnil, že se bývalého venezuelského prezidenta Madura nezastává, protože se choval k místním lidem „ošklivě“, a zajímá ho především ne, kdo získá venezuelskou ropu, ale jak se budou tito lidé mít. „Ale to si musejí vyřešit sami, to mi s nimi nevyřešíme,“ osvětlil a na závěr se pousmál, že bychom „... takto příště mohli podpořit pana Halíka, ten by si také přál být prezidentem“.

To, že česká vláda uznala předsedu venezuelského parlamentu Juana Guaidóa prozatímním prezidentem země, na Twitteru oznámil vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) poté, co stejný krok učinily i další státy Evropské unie. Guaidó složil přísahu jako úřadující prezident, jalikož venezuelský parlament neuznal druhý prezidentský mandát Nicoláse Madura, neboť vzešel z nedemokratických voleb. „Vláda České republiky vyjadřuje lítost nad skutečností, že i přes opakované apely mezinárodního společenství nebyly ve Venezuele přijaty kroky vedoucí ke konání svobodných a demokratických voleb. Vláda České republiky proto uznává Juana Guaidóa za prozatímního prezidenta, který by měl dovést Venezuelu ke svobodným a demokratickým volbám,“ uvedl kabinet v tiskovém prohlášení. Upozornil také, že loňské prezidentské volby, v nichž vyhrál Maduro, nesplňovaly mezinárodní standardy. Dnes nového prezidenta Venezuely uznal i prezident Miloš Zeman.

V jedné z následujících zpráv se Soukup opět opřel do České televize, která má podle něj ideologický přístup k jedné pravdě a ignoruje či uráží politiky, jež neuznává. Věnoval se i neprůhlednému financování ČT, a to především v souvislosti se společností Logline Production, v níž působí i Radek Bajgar. „Nepříliš úspěšný šéfredaktor Reflexu a jeden z hlavních agitátorů všech lepšolidí,“ představil Bajgara Soukup. Dodal, že: „Někdo z nás dělá blbce a ten někdo je generální ředitel ČT Petr Dvořák.“

A poté Soukup vytáhl tajné informace týkající se jednoho redaktora ČT: „Mám tady další věc,“ řekl, ale nespecifikoval, o kom přesně mluví, údajně aby ho advokáti „toho pána“ nemohli žalovat. Podle Soukupových informací prý policie začala vyšetřovat jednoho vysoce postaveného redaktora ČT kvůli tomu, že zneužíval své postavení a prostřednictvím sociálních sítí měl vyhrožovat jedné ženě, že ji v televizi zdiskredituje. Prý se má jednat o někoho z „pořadu plného investigativních reportáží“.

Celý záznam pořadu můžete zhlédnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…