Souzená se vzepřela Klausově amnestii. Kauza Union banky nekončí

09.01.2013 9:05

Ve svém úterním projevu před televizními kamerami, kde se prezident Klaus vyjádřil k amnestiím, prohlásil, že nic nekončí a jedeme dál. Totéž si zřejmě řekla jedna z obviněných v kauze Union banky, která amnestii odmítla a žádá, aby soud vynesl verdikt. Žena neskončí ve vězení, ale soudce jí může nařídit, aby zaplatila náhradu škody poškozeným. Zprávu přináší server Aktuálně.cz.

Souzená se vzepřela Klausově amnestii. Kauza Union banky nekončí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

„V pátek jsem po dohodě s klientkou doručil soudu písemné vyhotovení jejího prohlášení, že trvá na projednání věci, a proto bude její trestní stíhání pokračovat," potvrdil obhájce Aleny Pejčochové David Cagaš. Díky amnestii sice žena neskončí ve vězení, ale je třeba vědět, že odškodnění v kauze žádá až 75 tisíc lidí a obviněná bude možná právě tou osobu, která bude muset odškodnění uhradit.

Jednoho z obžalovaných se amnestie netýká

Banka měla před svým zánikem na 130 tisíc klientů s úsporami přibližně 17 miliard korun, a protože ostatní obvinění zřejmě Klausovu amnestii využijí, Pejčochová zůstane jednou z mála osob, na kterou se věřitelé budou moci obrátit.

Na jednoho z obviněných aktérů se však amnestie nevztahuje. Italský finančník a někdejší člen představenstva Union Group Giuseppe Roselli byl obžalován až po roce  2005, takže nesplňuje Klausovu amnestijní podmínku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…