Spalničky! Šéfredaktor bouchl do stolu. Rodiče, neočkujete, přijde trest

11.02.2019 21:11

Britská BBC před pár dny varovala, že virové infekční onemocnění spalničky je opět na vzestupu. Lze se jim bránit očkováním a v Česku je systém očkování nastaven dobře. Přesto se i u nás najdou maminky, které odmítají nechat své dítě očkovat, a tím v konečném důsledku ohrožují celou společnost. Publicista Michal Půr sepsal pro server Info.cz článek, v němž navrhl pro rodiny neočkovaných dětí trest.

Spalničky! Šéfredaktor bouchl do stolu. Rodiče, neočkujete, přijde trest
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

Publicista Michal Půr má za to, že matkám, které odmítají dát své dítě očkovat proti spalničkám, je třeba vyslat jasný vzkaz. Alternativnímu přístupu k očkování proti nebezpečným nemocem je podle jeho názoru třeba jednou pro vždy zatnout tipec. Státem zřízené školky mohou neočkované děti odmítat a rodiny těchto dětí si pak musejí připlatit za školku soukromou, jenže základní škola už neočkované dítě odmítnout nemůže. A to je problém.

„Skutečný průšvih ovšem je, že škola už neočkované dítě odmítnout nemůže a musí jej momentálně přijmout. Sice by neměl být problém tuto situaci změnit – ministerstvo už připravuje novelu v podobném smyslu – ale stát by měl postupovat výrazně rychleji a neměl by brát v potaz připomínky odpůrců očkování, kteří se samozřejmě houfují, aby novelu co nejvíce zmírnili,“ napsal Půr.

Spalničky přitom celosvětově patří mezi nemoci, které mohou dítě zabít. Mohou vést až k zánětu mozku, který sice dítě může přežít, ale s následky nemoci se bude potýkat po zbytek života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…