Špehování na záchodech, zoufalé vědomosti, islamistická propaganda. Do britské muslimské školy přišla inspekce a nestačila se divit

13.01.2017 20:46

Britská školní inspekce prověřila jednu z islámských škol na východě Londýna a nestačila se divit. Chlapci ve věku 11 až 20 let byli sledováni kamerovým systémem na toaletách, ale to nebylo zdaleka to nejhorší. Inspektoři konstatovali, že mladíci jsou absolutně nepřipravení na život ve Velké Británii. V prostorách školy byla také nalezena kniha, kde byl studentům předložen z evropského hlediska velmi nevhodný pohled na ženy.

Špehování na záchodech, zoufalé vědomosti, islamistická propaganda. Do britské muslimské školy přišla inspekce a nestačila se divit
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Britský Daily Mail přináší informace o otřesných zjištěních britské školní inspekce z jedné z muslimských škol ve východní části britského hlavního města. Na toaletách čistě chlapecké školy inspektoři našli kamery. „Obraz kamer byl přenášen v uzavřeném systému školy např. na monitory na recepci, kde jej mohli vidět návštěvníci,“ stojí v hodnotící zprávě. Vedoucí představitelé školy nebyli schopni říci, kým a kdy byly kamery nainstalovány. Ještě než inspekce skončila, však byly z toalet odstraněny.

V šatnách se povaloval myší trus a ostré kovové předměty, kterými si žáci mohli ublížit. K dovršení všeho zlého našli inspektoři také knihu, která popisovala z evropského hlediska velmi nevhodný pohled na ženy. Místo toho, aby se studenti učili toleranci, otevíral se tu prostor k jejich možné radikalizaci, což je v přímém rozporu s přáním britské vlády. Vedení školy o knize volně přístupné ve školní knihovně údajně nic nevědělo.

Celý článek v angličtině najdete zde

Inspektoři dospěli k závěru, že absolventi této školy budou absolutně nepřipravení na život v moderní Velké Británii, a to i kvůli již zmíněnému pohledu na ženy. „Úcta k ženám je sice během studia podporována, ale jen jako k rodičkám dětí a matkám. Studenti mají příliš málo příležitostí dozvědět se něco o postavení ženy v moderní společnosti,“ stojí dál ve zprávě. Na dotaz inspektorů, kdo kandidoval v amerických prezidentských volbách, si studenti vzpomněli jen na Donalda Trumpa. A když na fotce uviděli současnou britskou premiérku Theresu Mayovou, mnozí ze studentů vůbec netušili, že se dívají na premiérku.

Mluvčí školy oznámil, že vzdělávací zřízení chystá stížnost na postup inspekce, který považuje za neadekvátní. Škola v žádném případě nesouhlasí ani se závěry zprávy. Trvá na tom, že i přes dílčí nedostatky žáci v učebním procesu získávají nezbytné poznatky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…