Spolupracovník předsedy ukrajinské vlády prý přežil atentát

21.10.2014 14:20

Blízký spolupracovník ukrajinského premiéra Arsenije Jaceňuka a kandidát na poslance Volodymyr Borysenko vyvázl v noci na dnešek z údajného pokusu o atentát. Ten ukrajinské úřady dnes začaly vyšetřovat jako teroristický útok. Podle agentury Reuters jde o první tak vážný incident v kampani před nedělním hlasováním v mimořádných parlamentních volbách.

Spolupracovník předsedy ukrajinské vlády prý přežil atentát
Foto: Hans Štembera
Popisek: V rámci Pražského Majdanu účastníci zapalovali svíčky za padlé v konfliktu na Ukrajině

Borysenko se asi hodinu před půlnocí vracel do svého domu v Boryspilu u Kyjeva, když po něm údajně kdosi vystřelil a o pár vteřin později zahřměla exploze, nejspíše ručního granátu či podomácku udělané bomby. Borysenko musel být ošetřen, život mu prý zachránila neprůstřelná vesta, kterou nosí od doby, kdy mu kdosi začal vyhrožovat po telefonu.

Prokuratura podle listu Ukrajinska pravda dnes změnila kvalifikaci trestného činu z pokusu o vraždu na teroristický útok.

Borysenko je jedním z uchazečů o 450 křesel v novém ukrajinském parlamentu. Nedělní volby mají završit obměnu ve vedení státu po únorovém svržení proruského prezidenta Viktora Janukovyče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…