Sportovní výlety politiků za státní peníze jsou absurdní, čílí se Dolejš

21.04.2013 10:57

Čtenář serveru ParlamentníListy.cz, vystupující pod přezdívkou tipik, se podivuje nad tím, že by měl být ze státní kasy placen poslanecký fotbalový tým. A komunistický zákonodárce Jiří Dolejš mu dává za pravdu. Podle jeho názoru je sice hezké, že někteří poslanci chtějí sportovat, ale nemohou na tuto činnost žádat peníze v okamžiku, kdy schází např. peníze na sportování dětí.

Sportovní výlety politiků za státní peníze jsou absurdní, čílí se Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

"Souhlasím, že podobné sportovní výlety politiků za státní peníze jsou absurdní. Co považuji za podstatné - 1)  všichni  členové rozpočtového výboru za KSČM hlasovali proti tomuto návrhu, což se nedá říci o zástupcích jiných politických stran, 2) rozpočtový výbor naštěstí neprojednal  návrh skupiny poslanců jako opatření (to by bylo pro ministra financí závazné), ale jen jako doporučení, což umožnilo MF ČR se rozhodnout  negativně," oddechl si komunistický poslanec.

Dolejš v této souvislosti poukazuje i na fakt, že o poskytnutí finančních prostředků žádal poslanec ODS Igor Svoják a iniciativu podpořil také poslanec sociální demokracie Josef Tancoš, který je také členem Výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky. Poslanci přitom patří mezi ty občany, kteří by si své sportovní aktivity mohli uhradit sami.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…