Sprosté slovo ujelo... Když politička ODS psala o občanech, kteří podepsali tuto petici

16.12.2019 9:07

Advokátka a kandidátka ODS do Evropského parlamentu Eva Decroix se na svém facebookovém profilu vyjádřila k petici proti ubytování handicapovaných v Náměšti na Hané na Olomoucku.

Sprosté slovo ujelo... Když politička ODS psala o občanech, kteří podepsali tuto petici
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

„Kde mohu podepsat petici, že místo 650 lepšolidí chci 12 handicapovaných sousedů?“ zeptala se v reakci na petici proti stavbě nového bydlení pro lidi s mentálním a fyzickým postižením v Náměšti na Hané na Olomoucku Eva Decroix. Jde o dvanáct handicapovaných. Petici v současné době podepsalo 650 lidí, podpořilo ji i zastupitelstvo.

Anketa

Chcete, aby Mikuláš Minář vstoupil do politiky?

4%
96%
hlasovalo: 18306 lidí

Decroix vyjmenovává důvody, proč by jí nevadili handicapovaní sousedé. „Aby moje děti vyrůstaly ve světě, který ví, že život nerozděluje spravedlivě. Abych mohla věřit, že i o mě bude postaráno, kdyby něco. Abych nežila v mrtvé obci, kde všichni žijí za betonovou zdí a elektrickými vraty. Abych potkávala pečovatelky a sestřičky, co mě zahanbují tím, že já bych to nezvládla. Abych se nad výtvory sousedů snažila pochopit, kterej svět je vlastně ten postiženej a kterej ten správnej. Abych se mohla občas zastavit a říct si, jak je ten svět dopr*ele krásnej, když se chováme jako LIDI!“ poznamenala Dexroix. 

O petici informovala ČT24 na svých webových stránkách. Obyvatelé Náměště mají obavy z příchozích, ale nelíbí se jim ani podoba plánovaného bydlení. Podle hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka však vznikl spor zcela zbytečně. 

Ředitel zařízení Nové Zámky Jan Šenk k handicapovaným klientům uvedl, že se jich určitě není důvod bát. „Já bych takové sousedy chtěl,“ uvedl. 

Obdobný problém přitom řešili i ve Svitávce na Blanensku, kde z investice do bydlení rodinného typu pro lidi s mentálním postižením rovněž sešlo. Místní protestovali, rovněž nechtěli mít handicapované za sousedy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…