Sranda z vlády. Korona? Tak se jdu udat: „Jdu na haj*l, potkám manželku, v šatně Karla...“

09.09.2020 22:38

Česko se baví nad nápadem vlády. Premiér Andrej Babiš na dnešní tiskové konferenci prozradil, že se chystá projekt takzvaného sebetrasování. Hygienické stanice podle předsedy vlády nestíhají, a lidé by tedy sami měli dodat hygieně seznam kontaktů, se kterými se stýkali. Jedno takové satirické schéma, jak by to mohlo vypadat, představil jakýsi Martin Novák. Obrázek se ihned stal hitem českého internetu. Sdílel ho i Martin Veselovský, moderátor z DVTV. „Hajzl › Kuchyň › Potkal jsem ženu › Dvacet lidí v tramvaji,“ utahuje si autor.

Sranda z vlády. Korona? Tak se jdu udat: „Jdu na haj*l, potkám manželku, v šatně Karla...“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

Premiér Andrej Babiš dnes ve vysílání České televize zmínil, že hygienické stanice nestíhají trasovat jednotlivé kontakty, a proto je třeba určitá změna. S trasováním se podle něj nekončí, ale připravuje se projekt sebetrasování, ve kterém by lidé měli dodat hygieně několik údajů, především kontaktů na lidi, s nimiž se setkali, čímž hygienikům ulehčí práci.

Internetem se začalo šířit satirické schéma toho, jak by takové sebetrasování mohlo vypadat. Vtipného náčrtu si všiml i moderátor DVTV Martin Veselovský, který ho sdílel s usmívajícím se smajlíkem na Twitteru. Lidé si dělají z připravovaného nápadu srandu a zde konkrétně je zachyceno deváté září jakéhosi Martina Nováka.

 

 

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24621 lidí

Ten popsal, že jeho ráno začalo doma, odkud šel na hajzl a poté do kuchyně. V té době se ještě s nikým nesetkal, ale poté šel do koupelny a následně, jak uvádí, potkal svoji ženu. Manželka Martina Nováka je tedy prvním kontaktem, který devátého září uvedl. Poté jel tramvají, kde, jak uvádí, bylo dvacet lidí. Následně se měl setkat s vrátnou Alžbětou. Novák se tedy přesunul do zaměstnání. V šatnách potkal podle svých slov Karla Chrousta a Edu Vilímka.

Dále uvádí, že byl na směně. Tam potkal Jirku Pacáka. Na obědě se setkal prý skoro se všemi ze závodu. Z oběda se přesunul na odpolední směnu, kde se setkal opět s Jirkou Pacákem.

Následně ve schématu uvedl, že se z práce přesunul do hospody, kde se zdržel v kontaktu s hostinským Hůlou. Nejen na směně se setkal s Jirkou Pacákem, s ním byl i v hospodě. Následně Novák uvedl, že neví, s kým se stýkal, ale dále uvedl, že jeho dalším kontaktem je „jeden debil, co se navážel do servírky Jaruny“. Následně podle schématu sebetrasování jel domů, kde potkal hodně lidí. Večer byl údajně se svojí ženou a nakonec šel spát.

Schéma sebetrasování Martina Nováka


 

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …