Stádo, pionýři, svazáci. Slavný umělec vynadal Čechům za nošení roušek. Virus? ,,Nějaká breberka, svět se zbláznil"

18.05.2020 9:46

Frontman Tří sester Lou Fanánek Hagen to v rozhovoru s Martinem Veselovským v internetové televizi DVTV pořádně rozbalil. „Stádní“ nošení roušek je podle něj návratem do pionýrských a svazáckých časů a Fanánek Hagen podle svých vlastních slov nemůže pochopit, že se tomu lidé tak snadno podřídili. Má za to, že se kvůli koronaviru celý svět zbláznil. Sám nevěří, že by byl virus tak nebezpečný, jak se říká.

Stádo, pionýři, svazáci. Slavný umělec vynadal Čechům za nošení roušek. Virus? ,,Nějaká breberka, svět se zbláznil"
Foto: Repro XTV
Popisek: Zpěvák a textař kapely Tři sestry, Lou Fanánek Hagen

Pozornost vzbudil už tím, že na rozhovor dorazil bez roušky.

Anketa

Vadí vám, že ministryně Schillerová možná neumí dobře anglicky?

7%
93%
hlasovalo: 11700 lidí

Nemám roušku, protože mi rouška dělá špatně úplně,“ začal. Špatně se mu v ní dýchá. A pak je tu věc, že mi to přijde úplně jako zotročení. Přijde mi to jako v pravým slova smyslu náhubek. Vrchnost zkouší jestli teď lidi budou nosit hadr na puse a jestli jo, tak pak si můžeme dovolit už úplně všechno,“ myslí si zřejmě podle Fanánka někteří lidé. A on se jim odmítá podřídit. „Já mám nějakej svůj rozum a ten mi říká, že je to úplná blbost,“ pronesl nesmlouvavě k nošení roušek.

Ale nechce se s lidmi o nošení roušek hádat, tak přestal chodit do obchodu.

„Já uznávám, že ty lidi jsou zmámený, že to stádo je teďka takhle naladěný a samo se hlídá. To, že řekli 'moje rouška chrání tebe a tvoje chrání mě‘, to je takový hezky pionýrský, svazácký. Policie má teď zjednodušenou práci a já jsem v této chvíli poprvé zrozpačitěl z českýho národa, který jsem vždycky strašně obdivoval, že si v tom, co říká vrchnost, dokáže najít svoji cestu, ale tady jsem zjistil, že lidi tomu většinou věří,“ kroutil hlavou.

Nošení roušek by pode zpěváka mělo být toliko doporučeno. Kdo se cítí ohrožen, nechť si ji vezme, ale stát by to podle zpěváka a textaře neměl nařizovat.

„Připadám si teď trochu blbě, protože vlastně říkáte, že jsem stádo,“ ozval se Veselovský s rouškou na obličeji.

A Fanánek Hagen trochu vycouval. „Vy to asi musíte nosit z hlediska nějakých předpisů. Ale klidně na mě prskejte, já budu rád. Já se těším na to, až na sebe zase budeme prskat na těch koncertech,“ zdůraznil.

Poté dal jasně najevo, že celý život se setkává s rýmou a kašlem a nevěří, že je koronavirus o tolik nebezpečnější.

„Teďka se vymyslí nějaká breberka, která je strašně nebezpečná? Já v tomhletom nevěřím vládě. Celej svět se zbláznil,“ vypálil Hagen.

Vzal si na pomoc čísla a zdůraznil, že o epidemii mluvíme podle oficiálních definic tehdy, když připadá na 100 tisíc obyvatel přibližně 1600 až 1800 nakažených. V česku žije něco přes 10 milionů lidí, takže bychom tu měli epidemii, kdybychom se museli starat o nějakých 180 tisíc nakažených. V republice však nemáme ani 10 tisíc nemocných.

„To není ani epidemie. Proč ze mě dělají blbce. Tak ať lžou důsledněji, ať řeknou, že máme nakažených 240 tisíc. Pak začnu věřit tomu, že je to epidemie a začnu se bát,“ uvedl.

Dokud se ta situace nedostane do této situace, Lou Fanánek Hagen bude přesvědčen, že karanténní opatření vyhovují především vládě, protože proti ní lidé nemohou demonstrovat. A pokud to nepůjde jinak, Hagen je připraven revoltovat, pořádat koncerty po bytech, dupat u toho, křičet, řvát bez roušek a popíjet alkohol. „Já jsem na to připravenej,“ oznamoval.

Osobně prý vidí jistou podobnost mezi komunisty a lidmi, kteří se bojí koronaviru. Fanánek Hagen jim říká „koronisté“.

„Jako byli komunisti, tak teď jsou koronisti. Změnilo se pár písenek, ale jinak je to hodně podobný. Oni teďka půjdou nahoru v systému tím udáváním a tak. Oni věří v koronismus. Mají přece rozum. Čeho se bojí? Že by zrovna je mohlo potkat to promile ztížených případů?“ kroutil hlavou zpěvák s tím, že nemocní lidé si mají vzít respirátor FFP3 a chránit se. Ale většina společnosti má žít normálně.

„Většina by měla diktovat, ale teď je úplně popletená doba, že se vybere ten nejabsurdnější případ a tomu se nesmí zkřivit ani vlásek,“ rozčiloval se zpěvák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…