Stárnu a jsem hovňousek, zalitoval Václav Klaus. Jinak by prý redaktorovi rozhlasu dal pěstí

04.06.2021 19:17

Moderátor Českého rozhlasu Vladimír Kroc to tentokrát příliš nezvládl. Ptal se na ruský dluh, a prezident Klaus mu odešel ze studia. A je z toho stížnost pro nevyváženost a zaujatost. Později si politik postěžoval, že měl „novináři“ dát pěstí, ale bohužel to neudělal. Přičetl to tomu, že prý už stárne a je hovňousek. Měli by si politici zvyknout odcházet ze studia? „Ta myšlenka by mohla někoho osmělit,“ řekl.

Stárnu a jsem hovňousek, zalitoval Václav Klaus. Jinak by prý redaktorovi rozhlasu dal pěstí
Foto: Repro Youtube
Popisek: "Jste zrůda lidská," řekl bývalý prezident Klaus moderátorovi ČRo

Bývalý prezident Václav Klaus se v pátečním rozhovoru pro XTV vrátil ke svému demonstrativnímu odchodu z živého vysílání studia Českého rozhlasu. Průběh rozhovoru, vedeného moderátorem Českého rozhlasu Vladimírem Krocem, označil Klaus za skandální a v souvislosti s tím podal stížnost Radě Českého rozhlasu a Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Důvodem stížností je podle něj „extrémní nevyváženost a zaujatost“. 

Klaus odešel ze studia přibližně v polovině vysílacího času pořadu po tom, co se ho Kroc neodbytně ptal na okolnosti kolem údajné půjčky miliardy amerických dolarů Sovětskému svazu těsně po sametové revoluci. Politik to opakovaně označil za lež a manipulaci Hospodářských novin. Celá údajná kauza, se kterou přišly právě Hospodářské noviny, již byla dále hojně kritizována a několikrát vyvrácena, například bývalým guvernérem centrální banky Miroslavem Singerem. Hospodářské noviny dokonce byly pod tlakem veřejnosti nuceny původní článek upravit.

Prezident dále v rozhovoru pro XTV odmítl, že by odešel z rozhovoru rozrušený nebo rozzlobený. „Myslím, že se trochu mýlí ti komentátoři, kteří to označí ‚rozčíleně odešel‘. Ne, já jsem prostě odešel jako výslovné gesto, jako demonstraci něčeho. Nemyslím, že jsem byl tak strašně rozčílený. Ale není možné se s něčím takovým smiřovat,“ uvedl politik a dodal: „Prostě ta podvodnost toho, jak se tito kvazi novináři snaží vést rozhovory, je nepřijatelná.“ Kroce samotného označil politik několikrát za blázna a těsně před odchodem za lidskou zrůdu.

Klaus je prý také rád za ohlasy, které jeho odchod se studia chválí jako gesto, které by mohlo vytvořit tlak na novináře snažící se údajně politiky i občany dirigovat a řídit. „Samozřejmě kvůli tomu jsem to nedělal, ale ta myšlenka, že by to mohlo osmělit někoho dalšího. Hm… Já jsem samozřejmě pouze zbaběle odešel, protože to chtělo dát tomu člověku (myšleno Krocovi) pěstí. Když jsem odcházel z rozhlasu, nebyl jsem rozčilený, ale trochu jsem zpytoval svědomí, že jsem to neudělal, že jsem poseroutka. Že jsem mu nedal pěstí, je důkaz toho, že jsem trochu hovňousek. Asi stárnu,“ řekl Klaus s úsměvem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…