Šťastný zvažuje, zda podpoří vyšší DPH. Kvůli Kalouskovi ODS krvácí

03.09.2012 22:50

Podle Borise Šťastného celá ODS krvácí kvůli návrhům ministra financí Miroslava Kalouska. Na mysli má hlavně hlasování o zvýšení DPH. Na ČT naznačil, že se mu úplně nechce úsporný balíček podpořit, zřejmě ale převládne snaha udržet tuto vládu.

Šťastný zvažuje, zda podpoří vyšší DPH. Kvůli Kalouskovi ODS krvácí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

„V době krize zvyšovat daně je sebevražda,“ prohlásil Boris Šťastný v Událostech, komentářích. Je to i proti programu ODS. Proto se prý nachází ve složité situaci. Když bude hlasovat proti zvýšení DPH, položí tím vládu a dostane Českou republiku do krize. „Já to v tuto chvíli nechci medializovat dříve, než to řeknu svým kolegům,“ prohlásil tajemně.

Moderátor Martin Veselovský proto poznamenal, že má skoro pocit, že Šťastný nebude hlasovat se zbytkem ODS. „To je váš pocit, já bych ten pocit panu předsedovi řekl zítra jako první,“ dodal poslanec.

Během pořadu se Šťastný totiž několikrát řečnicky ptal, zda když se zvýší DPH, vybere se opravdu více daní. „My krvácíme, občanští demokraté krvácí kvůli návrhům Miroslava Kalouska,“ uvedl. Tyto návrhy je prý staví do pozice, že když nebudou hlasovat pro, padne vláda a nastoupí ČSSD spolu s KSČM. Z toho se dalo naopak vyvodit, že Šťastný spíše přednese Petru Nečasovi své argumenty, ale přesto bude hlasovat s koalicí.

„Já si nebudu tipovat, jak bude hlasovat Boris Šťastný, protože ho považuji za velice loajálního poslance ODS,“ podpořil tuto teorii i předseda komunistů Vojtěch Filip. Podle jeho slov Šťastný několikrát hlasoval proti svému svědomí, tak proč ne i teď.

KSČM zato bude jednohlasně proti balíčku. „Zákon považuji za ekonomicky hloupý,“ prohlásil Filip. „V každém případě budu používat zdravý rozum, to dělám vždycky,“ poukázal na doporučení prezidenta Václava Klause.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…