Stát by mohl přijít o drahé parcely ve Špindlerově Mlýně

01.10.2012 13:06

Stát čelí žalobě restituenta Jiřího Kerlese, který požaduje vrácení 17 hektarů parcel ve Špindlerově Mlýně a okolí. Podle serveru iHNed.cz se ale může jednat jen o předem připravený obchod pro někoho dalšího. Stát by na takovém obchodu velmi prodělal.

Stát by mohl přijít o drahé parcely ve Špindlerově Mlýně
Foto: Archiv
Popisek: Logo Pozemkového fondu

Kerles totiž nedávno vysoudil jednu parcelu v Praze a ihned ji převedl na firmu ze Švýcarska, u které nelze dohledat majitele. Podle serveru má společnost vazby na Petra Šťovíčka, šéfa Pozemkového fondu, který se mnohokrát potýkal s různými skandály. Fond navíc rozděluje půdu restituentům.

Osmdesátiletému Kerlesovi se už prostřednictvím soudu podařilo zablokovat volné pozemky kolem města do doby, než se vyřeší jeho žaloba. V ní tvrdí, že mu stát za jeho majetek nenabídl odpovídající náhradu. Cena parcel v nejdražším českém lyžařském středisku se může vyšplhat k desítkám milionů korun.

Fond se budovy v Nuslích vzdal a ihned ji Kerlesovi přenechal

Budovu v Praze v Nuslích nabyl podobným způsobem. Kerles vyhrál soud, který Pozemkovému fondu přikázal převést budovu na jeho osobu. 

Pozemkový soud se podle serveru iHNed.cz soudí o každý metr čtvereční, ale v případě Kerlese se až překvapivě smířil s prohrou. Nepodal ani odvolání, což se běžně dělá.

Firma Dimag zaměstnává bratra šéfa pozemkového fondu

Restituent pak pozemek prodal firmě Dimag se sídlem ve Švýcarsku. Pro firmu pracuje advokátní kancelář Jana Šťovíčka, bratra Petra Šťovíčka – první náměstek, který fakticky vede Pozemkový fond.

Štovíček serveru iHNed.cz sdělil, že jakékoliv jeho napojení na firmu Dimag je vyloučeno.

Jedná se o českou společnost vlastněnou švýcarským Dimag AG, kterému šéfuje Jana Lütken. Ta na sebe nechává přepisovat firmy, jejichž vlastníci a finanční toky jsou nejasné. V Česku pak tyto firmy sledují detektivové kvůli tunelování pražského dopravního podniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…