Stát se bude zřejmě soudit o miliardy. Tentokrát kvůli celníkům

24.02.2012 22:17

Společnost Rock Oil Plus se chystá podle deníku Insider domáhat na státu odškodnění v řádu miliard korun. Podle firmy jí celní správa zabavila před dvěma roky zboží a odejmula i povolení, tudíž byla vytlačena z českého trhu.

Stát se bude zřejmě soudit o miliardy. Tentokrát kvůli celníkům
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Internetový deník spadající pod Aktuálně.cz tvrdí, že ministerstvo financí se připravuje na miliardový spor. Společnost Rock Oil Plus se chce totiž soudně domáhat odškodnění kvůli postupu celníků starému dva roky. Tehdy jí údajně zabavili zboží a odebrali licenci, což společnost poškodilo a vytlačilo z trhu.

"Informace o hrozící žalobě na náhradu škody je celní správě známa," potvrdil možnost sporu mluvčí Generálního ředitelství cel Jiří Barták, přičemž resort spadá pod ministerstvo financí.

Společnost má utajené vlastníky

Firma sídlící na Vinohradech případ nechce komentovat. "Nemáme zájem, aby se někde něco zveřejňovalo," uvedl Stanislav Lžičař, jednatel společnosti, která má utajené vlastníky.

Už teď je podle deníku jasné, že stát nemá v rukou tolik argumentů jako Rock Oil Plus. Firma má totiž verdikt Krajského soudu v Českých Budějovicích, který jí dává za pravdu. Postup státu byl podle něj nezákonný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…