Stát vypsal další tendr na maso v konzervách, chce jich sto tun

25.03.2018 12:40

Správa státních hmotných rezerv (SSHR) vypsala další tendr na dodání masových konzerv. Za skladování a dodání 100 tun konzerv plánuje dát až 11,4 milionu korun. ČTK to sdělila mluvčí správy Edita Pechalová.

Stát vypsal další tendr na maso v konzervách, chce jich sto tun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prodej masa

Naposledy SSHR vypsala obdobný tendr předloni, vyhrálo v něm Hamé. To i nyní zvažuje, že se do soutěže zapojí.

„Zakázka je rozdělena na dvě části po 50 tunách a její závaznou součástí je taktéž ochraňování a obměna této komodity,“ řekla ČTK Pechalová.

Hamé předloni vyhrálo soutěž na dodání šunkových a vepřových konzerv. „Pro stát jsme vyrobili a ochraňujeme celkem 120 tun vepřových a šunkových konzerv, a to po dobu tří let, kdy státu garantujeme, že je pro jeho potřeby poskytneme kdykoliv v krátké lhůtě,“ řekl ČTK mluvčí firmy Petr Kopáček. Podle něj firma nyní zváží, že se i do nového tendru zapojí, musí si ale napřed prostudovat dokumentaci.

SSHR chce i do budoucna zásoby potravin zvyšovat. „V současné době je vypsán tendr na pořízení 250 tun čočky velkozrnné a rovněž do konce roku chystáme další potravinové tendry, zejména na luštěniny,“ dodala Pechalová.

SSHR schraňuje různé komodity pro případ krizových stavů. Ve vlastních či pronajímaných skladech drží zásoby například ropy, leteckého petroleje, potravin a léků.

Nouzové zásoby ropy kryjí spotřebu státu na více než 90 dnů, zásoby obilí musí vydržet na měsíc a požadované zásoby potravin mají nahradit třídenní spotřebu. To však v současnosti nesplňují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …