Statistika nuda je, má však cenné údaje. Pokud tedy zrovna nejste vítači uprchlíků

16.03.2017 11:38

V jednotlivých spolkových zemích Německa se zveřejňují statistiky kriminality spáchané migranty. Ve většině případů byla v loňském roce čísla vyšší než o rok dříve. Rostou zejména počty případů znásilnění.

Statistika nuda je, má však cenné údaje. Pokud tedy zrovna nejste vítači uprchlíků
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Zatímco v roce 2015 spáchali migranti v Sasku-Anhaltsku 11 187 trestných činů, loni to bylo již 15 344, což představuje nárůst o téměř 30 %. Dvě třetiny z těchto případů tvoří ilegální překročení hranic, podvádění při registracích apod. Snad ještě více znepokojivý je však obecně nárůst počtu znásilnění a sexuálního obtěžování. Jak uvádí server rozhlasové stanice MDR pro Sasko-Anhaltsko, v roce 2015 došlo ke 165, ale loni již ke 255 případům znásilnění.

Ze 213 podezřelých tvořili migranti 36, což představuje podíl ve výši 17 %. Tak vysoké procento přitom zdaleka převyšuje jejich zastoupení na celkové populaci. „Tento údaj je třeba brát s nejvyšší pozorností. Kdokoli odsouzený za tento druh trestné činnosti nemůže v žádném případě počítat s naší další pohostinností,“ cituje server ministra vnitra spolkové země Sasko-Anhaltsko Holgera Stahlknechta z CDU.

Obdobná situace panuje také v Bavorsku. „Více vražd, více drogově závislých a více vloupání. Počet trestných činů v Bavorsku stále stoupá a stále častěji jsou mezi pachateli také uprchlíci. Nárůst představuje v meziročním srovnání téměř 10 %,“ konstatuje deník Bild a cituje přímo zdejšího ministra vnitra Joachima Herrmanna. „V loňském roce došlo k prudkému nárůstu počtu podezřelých uprchlíků. Evidujeme jich 26 300, což je o 57,8 % více než v roce 2015,“ uvedl člen CSU.

Neradostné jsou i statistiky, které sledují počet spáchaných trestných činů v ubytovnách pro uprchlíky a azylových centrech. Jejich počet se ve srovnání s rokem 2015 loni téměř zdvojnásobil na 12 300. Nepříliš optimistické statistiky hlásí také spolková země Bádensko-Württembersko. Jak píše internetový server Stuttgarter-Nachrichten s odkazem na oficiální údaje, ačkoli do této spolkové země loni přišlo méně uprchlíků, počet jimi spáchaných trestných činů stoupl.

V letech 2014 a 2015 policie vyjížděla v průměru k pěti případům denně, loni došlo k prudkému nárůstu na osmnáct výjezdů za den. Mnohé z nich se týkaly právě uklidňování rozjitřených emocí v azylových centrech. „Minulý týden v pátek museli policisté řešit hromadnou bitku mezi mladými migranty ze Sýrie a Iráku ve věku mezi 18 až 26 lety. Pět z nich bylo zraněno a dvaadvacetiletý Syřan byl zatčen a obviněn z pokusu o zabití,“ uvádí server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…