Státní moc chce sejmout individuality hned na škole. Svobodný bloger Matějka se drsně rozepsal o inkluzi. A Erik Best přidal veselý příběh

28.02.2016 10:19

Inkluze ve školství. Téma, ke kterému se vyjádřili novinář amerického původu Erik Best, a to na svém facebookovém profilu, a místopředseda Strany svobodných občanů František Matějka na svém blogu na serveru iDnes.cz.

Státní moc chce sejmout individuality hned na škole. Svobodný bloger Matějka se drsně rozepsal o inkluzi. A Erik Best přidal veselý příběh
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Podle Matějky je inkluze hloupé opatření, které zničí řadu životů. Potírá dle jeho názoru lidskou přirozenost a férovou soutěž mezi dětmi. „Inkluzí ve školství nám sociální inženýři preventivně sejmou děti už na základní škole,“ uvedl. Vypůjčil si také slova Karla Čapka, který v jednom ze svých románů uvedl, že kdybychom nahrali do jednoho stáda koně, vlky, ovce a kočky, lišky a srnce, medvědy a kozy a přinutili je žít v tomto nesmyslném houfu, bude to nešťastné, nespokojené a fatálně rozklížené stádo, ve kterém se ani jeden tvor nebude cítit jako doma. 

„Každý jsme nějaký a každý potřebujeme nějaké vlastní podmínky pro budoucí uplatnění v životě. A školou to začíná. Dnes se snaží nahnat inkluzí děti do jedné ohrady. Výsledkem bude fatálně rozklížené stádo,“ konstatuje Matějka. Podle něj inkluze také přinese naštvané a unavené pedagogy.

„Děti mezi sebou, protože se s tím nepářou jako dospělí, dosáhnou nového bodu šikany. Jejich spolužáci s asistenty budou cílem posměchu. Děti s asistenty nedosáhnou na možnost být nejlepší ve své skupině, jako tomu bylo na speciálních školách. Tam měly alespoň šanci na soutěž mezi sobě rovnými, měly šanci na úspěch, který by je motivoval. Neúspěch inkluze a tedy politický neúspěch vlastní nebude připuštěn. Školy budou fackovány za blbé výsledky, a protože blbé výsledky znamenají mnoho problémů, budou snižovat laťku pro všechny,“ dodává Matějka.

Původní text ZDE

Závěrem se domnívá, že to, že inkluze přinese tuny budoucích slabých řetězů, je možná cílem. „Státní moc měla s příliš mnoho individualisty vždycky problém, tak proč je nesejmout tak nějak preventivně už na základní škole. Vůbec bych se nedivil, kdyby někoho napadlo, že s inkluzí nesouhlasící rodiče by měli být ‚řešeni‘ sociálkou, aby nezapomněli, že děti patří státu, a že je mají svěřené k výživě jen do doby, než se s nich stanou poslušní daňoví poplatníci. Ne, vážení. Stát patří nám, ne my jemu, natož snad naše děti,“ uzavřel.

„Inkluze má u žáků vzbudit solidaritu. Kdysi jsem také při zkoušce chtěl od spolužáka solidaritu, dostal jsem ale pětku za opisování,“ podotkl k inkluzi Erik Best.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…