Státní šéf rozdával zlato, dal i Kalouskovi. A Andrej Babiš se zlobí

06.03.2014 8:24

Ředitel Státní tiskárny cenin Richard Bulíček bude muset ministru financí Andreji Babišovi vysvětlit, proč k Vánocům rozdával vysoce postaveným úředníkům, ale zřejmě i některým politikům, za státní peníze zlato. Informoval o tom server iHhned.cz. Podle něj Bulíček a jeho manažeři v minulých letech darovali desetigramové zlaté slitky s tržní hodnotou mezi devíti a deseti tisíci korunami.

Státní šéf rozdával zlato, dal i Kalouskovi. A Andrej Babiš se zlobí
Foto: archiv
Popisek: Zlaté cihly, ilustrace

Jeden takový zlatý slitek obdržel i bývalý ministr financí Miroslav Kalousek, který na takovém daru prý nic špatného nevidí.

„Určitě to není v pořádku. Požádám pana ředitele o vysvětlení,“ cituje server Babiše, který prý ve středu pověřil svého náměstka, aby Bulíčka kontaktoval a získal od něj patřičné informace.

Státní tiskárna cenin podle serveru tají, kdo všechno zlaté dárky v minulých letech dostával a kolik za ně firma utratila peněz. Serveru se ale podařilo seznam těch, kteří byli obdarováni koncem roku 2011, získat. „Ze seznamu lze vyčíst, že zlatý slitek obdrželi například exministr financí Miroslav Kalousek, jeho náměstci, šéf celníků Pavel Novotný, lidé z policejního prezidia či manažeři dalších státních firem,“ napsal server s tím, že všichni jmenovaní následně přijetí daru potvrdili. Kalousek a jeho náměstek Ladislav Minčič jsou prý ochotni se zlata vzdát: „Pokud pokládáte za nemravné, že jsem si ho nechal, klidně jej vrátím. Nicméně já na tom nic špatného nevidím,“ cituje server Kalouska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …