Stavbu nové lávky v pražském Radotíně zdržela stížnost u ÚOHS

16.06.2019 6:03

Projekt stavby nové lávky přes Berounku v Radotíně má zpoždění, protože tendr na zhotovitele řeší na základě stížnosti antimonopolní úřad (ÚOHS). Zatím není jasné, jak bude magistrát dále postupovat a kdy se začne stavět. ČTK to sdělil mluvčí Prahy Tadeáš Provazník. Nová lávka má nahradit stávající, která je ve špatném stavu. Původně měla být stavba zahájena už vloni.

Stavbu nové lávky v pražském Radotíně zdržela stížnost u ÚOHS
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Zadání veřejné zakázky na stavbu lávky schválili pražští zastupitelé před rokem. Důvodem stavby je havarijní stav současné lávky. Předpokládané náklady jsou 61,9 milionu korun a v městském rozpočtu na letošek už je plán zahrnut v kapitole dopravních staveb.

Anketa

Měl by být prezident Zeman sesazen z úřadu?

10%
90%
hlasovalo: 32592 lidí

Provazník uvedl, že podle stěžovatele, který se sám nepřihlásil do užšího výběru dodavatele, podmínky tendru nahrávaly konkrétní firmě. Podle magistrátu to však z podnětu nevyplývá, další postup nicméně město zvolí až po konečném rozhodnutí ÚOHS.

Údržbu současné lávky má na starosti Praha 16. Podle starosty Karla Hanzlíka (ODS) znamenají odklady pro radnici komplikaci. „Je to pro nás nepříjemné, protože to opět oddaluje realizaci a bohužel opět nevíme, kdy se začne stavět,“ řekl ČTK.

Na přípravě nové lávky se pracuje od roku 2014. Bude dlouhá 170 metrů a povede trochu jinudy než stávající – na pravém břehu bude napojena na ulici K Radotínu, na levém pak na ulici Nad Berounkou. Stávající lávka z roku 1994 musela být kvůli špatnému stavu dvakrát zpevněna, a to v letech 2014 a 2017. Podle statického posudku musí být nahrazena novou konstrukcí do roku 2020.

Praha má se stavem mostů a lávek dlouhodobě problémy. Předloni v prosinci se zřítila lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou, při nehodě byli zraněni čtyři lidé. Město připravuje stavbu nové, v plánu je také lávka z Holešovic do Karlína přes ostrov Štvanice. Kromě toho město chystá kvůli špatnému stavu konstrukcí opravy řady mostů, například Libeňského, Hlávkova, Palackého či Barrandovského.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …